2007 г. добра за компаниите, инвестиращи в недвижими имоти на азиатските пазари

882
2007 г. добра за компаниите, инвестиращи в недвижими имоти на азиатските пазари

Положителното развитие на пазара на недвижими имоти в Азия е допринесло за това пазарната капитализация на листнатите на фондовата борса компании за инвестиции в недвижими имоти да е най-голяма в света, като възлиза на над 350 млрд. лири към края на миналата година.

Въз основа на този показател Хонг Конг е отнел лидерската позиция на САЩ, като пазарната капитализация на подобен род компании на азиатската борса е възлязъл на 211 млрд. паунда, в сравнение със 196 млрд. паунда, сочат публикувани в интернет данни.

Като цяло през изминалата година инвеститорите са реализирали средна доходност от 1.5%, която е сформирана въз основа на отрицателната в размер на 5.7% за развитите пазари, както и ръст от 53.2% на развиващите се пазари.

В Европа средната доходност е била отрицателна за годината в размер на 25.4%, докато средната положителна доходност за азиатските е възлязла на 35%.

На годишна база през декември положителна възвръщаемост са реализирали инвеститорите единствено на развиващите се пазари в Азия и Европа, съответно от 7.9% и 6.2%.

Запазва се тенденцията слабостта на пазара на недвижимите имоти да доведе до по-нататъшно слабо представяне на компаниите, инвестиращи в развитите пазари.

Като цяло, средните загуби, претърпени от инвеститорите, насочили се към развитите световни пазари, е възлязла на 4.6% през декември на годишна база.

В Европа инвеститорите са загубили 4.3%, а на развитите азиатски пазари загубите са били дори по-големи в размер на 4.8%.

Изследването е направено от AME Capital, като е базирано въз основа на доходността 2 088 компании за инвестиции в недвижими имоти в 67 страни по света.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg