6.39 евро за квадратен метър наем искат в "Младост" 1а

2345
6.39 евро за квадратен метър наем искат в

Не се наблюдават съществени изменения на пазара на недвижими имоти през последния месец, като ваканционното настроение явно се е прехвърлило на сегмента, сочи справка на Profit.bg относно средните цени на имотите и наемите в един от водещите сайтове.

Най-съществено раздвижване наблюдаваме при едностайните имоти, които поевтиняват с 2.8% за месец до средна цена от 685.6 евро за кв. м, съгласно офертите "продава".

За сравнение, преди месец средната обявена продажна цена бе при ниво от 705 евро за квадратен метър.

Ръст се наблюдава при офертите "продава" на двустайните жилища, като повишението е с 1.25%, до средно 701.6 евро, спрямо 710.5 евро месец по-рано.

При тристайните имоти изменението е най-малко, като е положително в размер на 0.1% до 711.9 евро за квадратен метър.

Така продължаваме да наблюдаваме тенденция цената за квадратен метър при тристайните имоти да е най-висока, а най-ниска при едностайните жилища, които не се радват на особена популярност в условията на поевтиняващи имоти.

Само в един софийски квартал – "Яворов", средните продажни цени са над психологическата граница от 1000 евро, а именно при 1 164 евро.

Най-евтините едностайни жилища се предлагат в Драгалевци със средна обявена продажна цена от 400 евро за кв. м.

"Иван Вазов" е най-скъпият за двустайните имоти квартал, като там те са със средна продажна цена от 1 109 евро, докато най-скъпите тристайни при 1 182 евро за кв. м откриваме в "Хладилника".

Тези, които търсят къде са най-евтините тристайни, могат да се ориентират към "Обеля" 2, където средните им продажни цени са при 477 евро за кв. м.

При наемите ситуацията е доста сходна, като не се наблюдава ясна еднозначна тенденция, а наблюдаваните изменения са минимални през последните 30 дни.

Наемите за кв. м на дву- и тристайните имоти намаляват съответно с 2 и 0.7% до 3.25 и 2.98 евро за кв. м.

Почти без промяна се запазват наемните нива при едностайните жилища при 3.55 евро за кв. м. Най-скъп за живот в едностаен е "Младост" 1а, където собственициите искат средно по 6.39 евро за кв. м.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg