Бургас начело по строителство от началото на кризата

1286
Бургас начело по строителство от началото на кризата

Само преди дни чествахме две година от символичния рожден ден на световната финансова криза. Един от най-пострадалите сектори от нея е строителството, като стотици проекти бяха отложени, а други замразени.

Въпреки това у нас продължава да се строи, макар и с доста по-малки темпове, отколкото преди кризата.

Начело по издадени разрешителни за жилищни сгради от IV тримесечие на 2008 г. до средата на 2010 г., откогато са и последните данни от НСИ е град Бургас, сочи справка на Profit.bg.

Там са издадени 1357 нови разрешителни за строеж на сгради. Следват София (столица) с 1307, Пловдив, Варна и Община София.

Най-малко нови разрешителни са построени във Видин (едва 34), Монтана (47), Търговище (57), Силистра (67), Ямбол и Враца, съответно 68 и 97.

Броят на новопостроените жилища е най-висок в Бургас (6281), следван от Варна и София (столица) с по 6214 и 5558 броя.

Що се отнася до разгърнатата застроена площ начело e Варна, следвана от София и Бургас.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Андрей Русев
# 0
11:09 | 21 September 2010
Неправилното тълкуване на показателя "Брой на издадени разрешения за строителство" довежда до заблуда за състоянието на пазара на имоти. Това, да имаш разрешение за строеж показва единствено бъдещи намерения на инвеститора или, че цялата процедура за издаване на разрешението е завършена. Следват няколко в...арианта - 1. инвеститора оферира парцела с проект с разрешително за строеж без да се ангажира с построяването /купувачите на такива проекти се броят на пръстите на ръцете на инвалид, работещ 30 години на банцинг/, 2. инвеститора няма яснота кога ще започне строителството на проекта /да не забравяме, че разрешенията за строеж имат срок, който обаче може да се презавери/, и 3. инвеститора започва строителство в най-скоро време /което е непостижимо за много голям процент от инвеститорите в днешно време/.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg