Едностайните в Иван Вазов с търсен наем от 10.76 евро за квадрат

1978
Едностайните в Иван Вазов с търсен наем от 10.76 евро за квадрат

Септември не се отличава с някакви ясно изразени тенденции по отношение на цените на недвижимите имоти в София и техните наеми, като посоката бе разнопосочна при различните типове имоти.

Наемите на едностайните и тристайните продължават тенденцията си от предходния месец на повишение, като добавят 3.5 и 1% към стойностите си, съответно до 3.8 и 3.12 евро за квадратен метър (съгласно офертите отдава на популярен сайт за недвижими имоти).

След силното си поскъпване през август, наемите на двустайните върнаха част от спечеленото, понижавайки се с цели 3.8% до 3.28 евро.

По отношение на цените на имотите, двустайните жилища си връщат първенството по отношение на цени на квадратен метър. Това става след повишението им с 1.1% за последния месец до средно 710 евро за кв. м.

Тристайните губят лидерската си позиция, след като за разглеждания период поевтиняват с 0.5% до нива от 706 евро за квадратен метър.

Едностайните жилища продължават да са с най-ниски цени въз основа на офертите продава, с такива в размер на 682 евро. За последния месец те са понижили офертните си цени с 0.8%.

Кварталите с предлагани цени над 1000 евро при едностайните вече са четири в сравнение с три през изминалия месец. За сравнение само преди три месеца нямаше подобни предлагани цени при едностайните.

Четири са и кварталите, където двустайните се предлагат над 1 000 евро, докато над психологическата граница са офертните цени при тристайните в цели шест квартала.

Най-високите в абсолютна стойност цени откриваме при тристайните в кв. Иван Вазов при средни нива от 1 280 евро за кв. м.

Най-ниските в абсолютна стойност за квадратен метър цени сред трите типа имоти откриваме при едностайните в Люлин 3, със средни продажни цени в размер на 473 евро.

По отношение на наемите, най-високият наем за кв. М, разбира се, е при едностайните, като средното ниво от 10.76 евро в кв. Иван Вазов е близо три пъти по-високо от средното за този тип имоти.

Най-ниският наем в абсолютна стойност за квадратен метър е при тристайните в Люлин 2 – при ниво от само 1.75 евро за квадратен метър.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg