Eurisko: Цените на имотите в Букурещ няма да се понижат

714
Eurisko: Цените на имотите в Букурещ няма да се понижат

Цените на недвижимите имоти в столицата на Румъния - Букурещ няма да се понижат през настоящата година, прогнозираха от една от водещите агенции за недвижими имоти в страната - Eurisko.

В основата на тези прогнози, на фона на очакванията за излизането на пазара на значително по обем предлагане, вследствие на въвеждане в експлоатация на новопостроени комплекси, са повишените строителни разходи.

Това кара строителните предприемачи да поддържат относително високи цените, на които предлагат жилищата в новите комплекси, коментират още от агенцията за недвижими имоти.

Повишение бележат още парцелите, като се наблюдава все по-ясно изразена тенденция на липса или недостиг на качествени и достатъчно големи такива.

Ръст бележат още разходите за труд, на фона на повишението в цената на труда след присъединяването на страната към ЕС, както и повишените цени на горивата.

От имотната агенция считат още, че заедно с тези фактори, на пазара ще продължава да въздейства и продължаващо силно търсене, както от страна на местни, така и на чуждестранни инвеститори.

Наблюдаваното забавяне на пазара на недвижими имоти в световен мащаб, воден от щатския пазар, се очаква да подмине пазара на недвижими имоти в Румъния или въздействието му да не е чак толкова силно.

Специалистите прогнозират забавяне на ръста на цените на имотите в Румъния вследствие на негативната международна среда, но въпреки това те не очакват да станем свидетели на понижение на цените на имотите в столицата на страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg