Германия с най-добри показатели за развитие на сектора на недвижимите имоти

746
Германия с най-добри показатели за развитие на сектора на недвижимите имоти

Страните от Централна Европа се определят като такива с най-стабилни изгледи и прогнози за развитие на сектора на недвижимите имоти в следващите 5 години, пише aboutproperty.co.uk.

Изследване на шотландския Widows Investment Partnership, което анализира сегмента на Стария континент, показва, че пазарът в Централна Европа и по-специално този на Германия, има едни от най-добрите показатели за развитие.

Европейският пазар на недвижими имоти създава някои много интересни дилеми пред инвеститорите. Повечето очакват покачване в търсенето на качествени продукти, докато други се интересуват предимно от бързи и високи печалби и трудните икономически условия на пазара в момента.

Въпреки това тенденциите за спад на печалбите в сектора сред страните от Западна Европа може да насърчи мнозина инвеститори да обмислят доста добре какви възможности в действителност предлага Москва, например.

Проучването сред пазарите на страните на Стария континент открива все повече данни за забавяне във възвращаемостта на инвестициите в следващите години.

Според повечето очаквания на анализатори и специалисти в сектора кредитната криза ще продължи и през 2008 г. и 2009 г., което ще оказва негативен ефект върху инвестиционната активност.

Все пак най-важното за развитието на сектора в Европа ще са чуждестранните инвестиции, става ясно още от проучването на Widows Investment Partnership.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg