Имотите в Мюнхен с най-добри инвестиционни перспективи

1101
Имотите в Мюнхен с най-добри инвестиционни перспективи

Мюнхен е градът с най-добри инвестиционни възможности и най-малък риск сред 27-те страни членки на ЕС, според изследването на PricewaterhouseCoopers LLP. Растящото население и широката икономическа база водят до това класиране.

Въпреки намаляване на интереса към офисите в града, нивото на наемите се запазва стабилно при 31.5 евро за кв. м. от края на 2007 година. Слабо изменение бележи и нивото на свободните площи в града.

Други три града също попадат в топ десет, като това са - Берлин, Франкфурт и Хамбург.


Секторът на недвижимите имоти на ирландската столица Дъблин е с най-лоши инвестиционни перспективи сред 27-те европейски столици на страните от ЕС, сочи изследване, проведено сред 520 специалиста в сферата.

Дъблин е бил посочен също като втората най-рискова дестинация за инвестиции в недвижими имоти след Москва.

Стойността на търговските недвижими имоти в Ирландия се е понижила с 37.2% през изминалата година, което е и най-лошото представяне от над две десетилетия насам, според лондонската консултантска компания Investment Property Databank.

Колапсът на пазара на жилищни имоти и ограниченото кредитиране от страна на банките доведоха до изключително силното забавяне на ръста на икономиката, което пък се отрази на търсенето на търговски площи в страната.

Пазарът на търговски имоти в страната се отличава с дълбока криза, която се превърна от такава на капиталовите пазари в криза за наематели.

Като цяло стойността на магазините, офисите и складовете в 27-те страни членки на ЕС се очаква да се понижи през тази година, на фона на очакваното навлизане в рецесия на икономиката на еврозоната. Рецесията прави по-трудно плащането на наемите от страна на търговците.

Според консенсусните очаквания на специалистите секторът на недвижимите имоти във Великобритания ще продължи да страда, като спадът се очаква да достигне 50% от пика през юни. Това означава, че цените на недвижимите имоти могат да загубят още 20%.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg