ING Real Estate планира инвестиции в Румъния от 300 млн. евро

1400
ING Real Estate планира инвестиции в Румъния от 300 млн. евро

Компанията за инвестиции в недвижими имоти - ING Real Estate Investment Management (ING REIM), инвестиционното звено на ING Real Estate, планират инвестиции от 300 млн. евро в Румъния през следващите две три години, посочиха данни на Business Review.

Компанията набра капитал в размер на 1 млрд. евро в края на миналата година за инвестиции в страните от ЦИЕ, включително и в страната. Планираните инвестиции на пазара на недвижими имоти в Румъния са по-високи от първоначално оповестените планове на компанията да инвестира 200 млн. евро в Румъния.

Средствата основно ще бъдат насочени към инвестиции в търговска недвижима собственост, както и в офиси, коментират от фонда.

Първата покупка на фонда в северната ни съседка се очаква да бъде оповестена през следващите няколко месеца, според пазарни наблюдатели.

Фондът управлява около 30 млрд. евро активи в Европа, от които 600 млн. евро са в страните от Централна и Източна Европа.

Първоначално инвестициите ще бъдат насочени към столицата на страната - Букурещ, а впоследствие и към останалите големи градове на страната.

През изминалата седмица от ING Real Estate Investment Management оповестиха разкриването си на нов офис в Букурещ - Румъния.

Действието е част от стратегията на инвестиционното дружество относно развиване на бизнеса си към северната ни съседка.

Компанията наблюдава отблизо пазара на недвижими имоти в Румъния от 2001 година насам, като през изминалата 2006 година ING Real Estate Investment Management реши да насочи част от набраните средства от новия си фонд за инвестиции в имоти в ЦИЕ именно към страната.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...