Инвестициите в недвижими имоти се очаква да продължат да се повишават през тази година

487
Инвестициите в недвижими имоти се очаква да продължат да се повишават през тази година

През тази година инвестициите в недвижими имоти в световен мащаб се очаква да продължат да регистрират повишение, сочи проучване на Асоциацията за инвестиции в недвижими имоти (AFIRE).
Изследването на асоциацията отчита предпочитанията на членовете й за инвестиции в недвижими имоти, като броят им възлиза на 200 в над 17 страни, а общата стойност на управляваните от тях активи е 601 млрд. долара, от които 184 млрд. са насочени към САЩ.

От изследването на асоциацията се очертават следните основни тенденции:

- САЩ запазва най-предпочитана и сигурна дестинация за инвестиции в недвижими имоти от чуждестранни инвеститори, като според 23% от анкетираните, инвестициите там ще се окажат най-печеливши, на фона на 44.4% през 2005 година и 53.8% през 2004 година

- Индия се изкачва значително в класацията, определяща страната с най-голям потенциал за поскъпване на недвижимите имоти до втора позиция, на фона на шестата й позиция през 2005 година. Третата позиция се заема от Китай според направеното изследване.

- Лондон остава града с най-много чуждестранни инвестиции в недвижими имоти в света, като Ню Йорк се изкачва отново на втората позиция измествайки от там столицата на САЩ - Вашингтон.

- При градовете Париж се изкачва до трето място от четвърта позиция през предходната година, докато Токио запазва петата си позиция на най-привлекателен за чуждестранни инвестиции в недвижими имоти град.

- Сред най-покачващите се градове в класацията е Мюнхен, преминал от 21-а позиция до седма през тази година, както и Стокхолм от 29-то до осмо място.

- Сред страните от Източна Европа, Румъния за пръв път влиза в топ пет на най-предпочитаните страни от чуждестранните инвеститори, като пред нея се нареждат Чехия, Полша и Унгария.

- Според участниците в анкетата австралийците се очаква да са водещите конкуренти на американците за закупуване на щатски имоти, като в това отношение ще изместят германците за пръв път от 1999 година насам.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg