Инвестициите в недвижими имоти в Европа се запазват силни през първото тримесечие

1019
Инвестициите в недвижими имоти в Европа се запазват силни през първото тримесечие

През първото тримесечие на годината инвестициите в недвижима собственост в Европа са отбелязали повишение в повечето от основните дестинации, в сравнение с изминалата година. Общите инвестиции в основните европейски дестинации са възлезли на 17.7 млрд. евро за първите три месеца.

Изключение от общата тенденция правят Централен Лондон и Мадрид, където те са се понижили съответно с 27 и 63% на годишна база.

Добре се представят инвестициите в столицата на Франция - Париж, където те са се повишили с 15% през първите три месеца на годината до 6.1 млрд. евро, или 34% от общите за седемнадесетте основни европейски пазари.

В четирите наблюдавани града във Франция инвестициите са се повишили средно с 18% през първото тримесечие.

Продължава тенденцията на силен ръст на инвестициите в немските градове от миналата година, като общият им обем там е възлязъл на 5.2 млрд. евро, а сред водещите градове са били Берлин, Франкфурт и Мюнхен.

Във Великобритания пазарът на недвижими имоти регистрира известно забавяне на фона както на значителното повишение в цените през последните няколко години, така и на понижението на вътрешното търсене.

Делът на сключените транзакции на британци през първото тримесечие се е понижил с 60%, в сравнение с този от първото тримесечие на миналата година и с 30%, в сравнение с четвъртото тримесечие на миналата година.

Европейските пазари са продължили да се представят добре като цяло, водени от силното търсене основно от чуждестранни инвеститори. На фона на ръста в цените във водещите градове, инвеститорите все по-често поглеждат към второстепенните градове в европейските държави.

Изключително активни са били щатските инвестиционни фондове и през първото тримесечие на годината на европейските пазари, особено в Париж и големите немски градове.

Изключение на тази тенденция отново е Испания, като чуждестранни инвеститори са сключили едва 17% от общия обем на сделките през първото тримесечие в Барселона и 19% в Мадрид.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg