Инвестиционният климат в Румъния продължава да е много добър

923
Инвестиционният климат в Румъния продължава да е много добър

Във времена, в които кредитна криза удря сериозно пазарите за недвижими имоти по света, нещата изглеждат все по-добре в северната ни съседка Румъния, пише Europa.re

Според изнесените данни по-рано този месец, ръстът в икономиката на Румъния за първото тримесечие е наистина забележителен – 8.2%. Това е близо три пъти повече в сравнение със средния за ЕС за периода от 2.5%.

Тези наистина впечатляващи данни за румънската икономиката са истински магнит за чуждестранните инвеститори. Един от най-развиващите се сектори, и може би основната двигателна сила стояща зад този икономически подем, е строителният сектор.

Ръстът в този сектор от началото на тази година е почти 32%, движен основно от повишеното търсене на имоти, и все по-широкото навлизане на чуждестранни инвеститори в сектора.

Напоследък преките чужди инвестиции в сектора все повече се изместват от столицата и се насочват към по-малките градове в страната, става ясно още от изнесените данни.

Създаването на производствени мощности на финландския гигант в производството на мобилни телефони- Nokia, който инвестира близо 200 млн. евро в гр. Клуж, както и някои други големи преки чужди инвестиции, са сред най-големите сделки.
С цени на недвижимите имоти, които все още са относително ниски спрямо средните в Западна Европа, моментът за инвестиция в сектора е по-подходящ от всякога, споделят икономически анализатори от северната ни съседка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg