Компаниите, инвестиращи в недвижими имоти в Европа, със загуба от 8% през ноември

863
Компаниите, инвестиращи в недвижими имоти в Европа, със загуба от 8% през ноември

През изминалия месец ноември индексът на консултантската агенция Global Property Research - GPR 250, следящ представянето на компаниите, инвестиращи в недвижими имоти, е регистрирал понижение от 7.4%, като спад е бил регистриран на всички континенти.

По страни единствено градът-държава Хонг Конг е отбелязал положителна доходност за инвеститорите в размер на 4.4%, посочиха още изнесените от компанията данни.

Най-голяма отрицателна доходност през изминалия месец са отбелязали компаниите, инвестиращи в недвижими имоти в Европа и Северна и Южна Америка.

На стария континент инвестициите в подобни компании са донесли загуба за инвеститорите в размер на 8%, докато в Северна и Южна Америка в размер на 8.9%.

От началото на годината компаниите, инвестиращи в недвижими имоти в Европа, са донесли отрицателна доходност за инвеститорите в размер на значителните 28%, а с най-голяма доходност сред континентите за инвеститорите е Африка с положителна доходност от 27.6%, следвана от Азия с 14.2%.

Най-малки загуби са претърпели компаниите, инвестиращи в имоти в Африка, като през ноември те са загубили едва 2.9% за инвеститорите.

Най-голям спад сред европейските страни са отбелязали инвестиращите във Финландия с отрицателна доходност от 13%, следвани от Германия с -11.2% и Гърция с -10.1%.

За сравнение, през ноември инвестициите в облигации са донесли доходност от 1.4%, докато световните индекси са се понижили средно с 4.2%.

От началото на годината на "стария континент" най-голям негативен резултат са отчели инвеститорите на пазара на недвижимите имоти в Австрия с регистрирани такива в размер на 35.9%, следвани от инвестиращите в Испания с отрицателна доходност от 30.8% и Германия и Италия с по -30.6%

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg