Купуването на имот в чужбина може да не се окаже толкова лесно

892
Купуването на имот в чужбина може да не се окаже толкова лесно

Закупуването на жилищен или друг вид недвижим имот в друг град или държава вече е все по-честа практика. Комуникациите в световен мащаб непрекъснато се развиват благодарение на интернет.

В тази връзка и пазарът на недвижими имоти непрекъснато се разширява. Заможни жители вече притежават по няколко имота не само в собствената си страна, но и в целия свят. Изобщо светът се превръща в едно общо място, където различни икономически сфери се преплитат все по-тясно.

Закупуването на имот в друга държава обаче може да се окаже доста по-трудно за желаещия въпреки големите му финансови възможности.

За желаещите англичани или австралийци да се сдобият с имот в нашата страна се оказва наистина доста лесно. И това едва ли е и единствената причина за тях да идват тук. Цените на къщите в нашата страна – особено в по-малките населени места, са си направо смешни за тях.

Друг голям етнос, който с всяка изминала година се насочва към нашенските имоти- руснаците се оказва даже още по лесно. При тях не само цените са доста привлекателни, ами и в културно отношение са си почти еднакви с нас.

Едва ли обаче нещата стоят по същия начин, ако гражданин на някоя скандинавска държава например реши да закупи имот във Франция. Културата на двата етноса се различава коренно както по манталитет, така и по вътрешни закони.

От друга страна, неговоренето на съответния език със сигурност ще се окаже непреодолима пречка, дори да се свържете с някоя голяма агенция за недвижими имоти в съответната страна. Доста сделки за покупка на даден имот впоследствие се оказват невалидни поради най-различни причини.

Дори и да разполагате с много пари и имате желание да закупите имот в дадена част на света, проучете добре законодателството на страната и винаги опирайте до услугите на големите агенции и консултанти по недвижими имоти.

Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg