Луксозните имоти в Лондон с най-слабо повишение в цените от четири месеца

597
Луксозните имоти в Лондон с най-слабо повишение в цените от четири месеца

Цените на луксозните имоти в Лондон са отбелязали най-слабото си повишение от четири месеца насам през март, в резултат на кризата, обхванала финансовите пазари, която поставя бъдещите доходи на специалистите в сектора под въпрос.

Средната продажна цена на имотите там, които са над 2 млн. паунда, се е повишила с 0.1% през изминалия вече месец, в сравнение с предходния, посочиха изнесени данни на агенцията за недвижими имоти Knight Frank LLC.

На годишна база поскъпването на имотите е възлязло на около 20% или най-малкото им такова от юни 2006 година насам, съобщиха още от агенцията.

Очакванията са, че банковият сектор ще намали броя на работните места в сектора с близо 11 000 през следващите три месеца, в резултат на острата криза на финансовите пазари, довела до рекордни загуби за компаниите.

От водещата агенция за недвижими имоти прогнозират още, че цените на луксозните имоти ще се повиши през тази година с едва 3%.

Подобна на тази тенденция на забавяне на ръста в цените се наблюдава и в Ню Йорк, като причините за това са същите.

Цените на недвижимите имоти, като цяло, са се повишили с 1.1% през март или най-слабото им повишение от над десет години насам, според данни на Националната асоциация на строителите, изнесени през миналата седмица.

Забавянето е значително, в сравнение с повишаването на цените от 2.7% през втория месец на настоящата година.

Като друга причина за забавянето на ръста в цените на имотите във Великобритания се сочат затегнатите условия по отпускане на кредити вследствие на ипотечната криза, обхванала целия свят.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg