Наемателите-основен фактор за съживяване на бизнес имотите

825
Наемателите-основен фактор за съживяване на бизнес имотите

Според анализ на международната консултантска компания Colliers International бъдещото развитие на бизнес имотите зависи главно от подновяването на банковото кредитиране и осигуряването на достатъчно наематели, пише Europa.re.

В момента те са решаващият фактор, независимо дали става въпрос за офис или индустриални площи. Сегашните условия на пазара предоставят уникална възможност за преговори и договаряне на нови наемни нива.

Ако собствените от своя страна успят да направят поне временен компромис относно исканията и целите си, могат съществено да си помогнат в тази кризата.


При по-дългосрочни договори за наем, не трябва да бъде абсолютно неприемливо за предприемачите да оферират наематели за период на безплатен наем, който може да обхваща до една пета от целия наемен период, което спестява на наемателя около 20% от разходите за наем на съответното помещение.

Други подходящи маркетингови подходи като безплатна инсталации или обзавеждане също спестяват на наемателите известни разходи, чиито обем в момента не много важен и за двете страни, споделят експерти от Colliers International.

Удовлетворените наематели сe равняват на една много добре сключена сделка.

Доходността от наем на дадена сграда определя до колко е възможно за по-кратък период във времето да се върнат направените инвестиции.

Всеки инвеститор, който съумее да привлече повече качествени наематели може да си гарантира необходимия капитал за реализация на бъдещи проекти.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg