Наемите на офиси в Лондон и Москва най-високи в Европа

1075
Наемите на офиси в Лондон и Москва най-високи в Европа

Индексът, следящ изменението на наемите на офиси в Европа, се е повишил с 1% през първото тримесечие на настоящата година, показват изнесени данни на агенцията за недвижими имоти Jones Lang LaSalle.

Най-високи са се запазили нивата на наемите в лондонския Уест Енд, следван от Москва, лондонското Сити, Париж и Дъблин, сочи още статистиката.

На годишна база наемите на офиси от най-висок клас са отбелязали поскъпване от 8.9%. Най-голямо повишение на месечна база е било отбелязано в Милано - от 14%, следван от Варшава с 10% ръст.

Стабилно повишение на нивата на наемите е било отбелязано във всички водещи европейски градове, с изключение на Брюксел, където наемите са намелели с 1.7% на годишна база през първите три месеца на годината.

На годишна база наемите във Варшава са отбелязали най-голям ръст в размер на 32%, следвана от Москва с 31%, Будапеща с 19% и Лондон с 18%.

Известно забавяне на ръста на темпа на наемите на офиси от най-висок клас е било регистрирано след края на март - факт, предопределящ се основно от глобалното забавяне на сектора на недвижимите имоти. Очакванията са тази тенденция да се запази до края на годината.

Лондонският Уест Енд запазва лидерската си позиция по нива на наеми на офиси от най-висок клас, като те възлизат на нива от около 1 700 евро за кв. м.

Москва запазва тенденцията на изкачване в класацията, благодарение на силното търсене на офиси в руската столица и относително слабото излизане на нови търговски площи от най-висок клас. Там нивата на наемите са около 1 300 евро за кв. м, а свободните офис площи са едва 4.7% от общите.

Понижение бележи и нивото на свободните офис площи в Европа, което се понижава с 20 базисни пункта до 7.1% от общите офис площи. Най-ниско от 2.9% е във Варшава, а най-високо във Франкфурт при 12.9%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg