Наемите в Букурещ достигат средно ниво от 390 евро за кв. м

1063
Наемите в Букурещ достигат средно ниво от 390 евро за кв. м

Наемите в румънската столица Букурещ достигат нива от 390 евро за кв. м, което превишава средната работна заплата в страната от 345 евро, по последни данни.
Според актуалните цени на пазара за недвижими имоти в Румъния, купувачите на луксозни апартаменти трябва да платят над 1 800 евро за този вид имоти, а за жилища от среден и по-нисък клас цените варират между 900 и 1 300 евро.

Наемът на офис в Букурещ е в рамките на 20-25 евро за кв. м за офисите от клас А, докато за тези от по-нисък клас са в диапазона между 10 и 19 евро, в зависимост от локацията.

Значително забавяне обаче се наблюдава през последните месеци на пазара на недвижими имоти в столицата на северната ни съседка.

Това до голяма степен се предопределя от кризата, обхванала европейските пазари, както и значителното повишение на цените на имотите през последните няколко години.

Цените на старите апартаменти в Румъния бележат непрекъсната тенденция на понижение, като в някои квартали на Букурещ спадът в цените е до 15%

Arabesque, най-големият дистрибутор на строителни материали на румънския пазар с годишен оборот от 450 млн. евро, очаква пазарът на строителни материали в страната да се забави през 2009 г.

Спадът на сделките с недвижими имоти в някои пазарни сегменти е до 20-25%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...