Най-евтините едностайни апартаменти в големите градове

214
Най-евтините едностайни апартаменти в големите градове

Кризата на пазара на имоти се развихря и каквото и да ни говорят брокери и строителни предприемачи, ясно се усеща натиск върху цените в посока надолу.

Все по-често ставаме свидетели на регистриране на сделки на „рекордно ниски цени", не само в по-малките градове, но и в столицата.

Непрекъснато се дава пример с имот продаден в София на 250 евро за кв. м, като сами разбираме, че подобни сделки няма как да са масово явление. И въпреки всичко, те може и да се случват от време на време, като продавачи биха могли да бъдат не само затруднени граждани, останали без работа и с ипотека, но и предприемачи пред банкрут.

Последните биха продавали дори и под себестойност, за която предприемачите тръбят, че била на нива от 700-800 евро за кв. м, и която всички сме наясно, е нереално висока.

Поразровихме се за оферти на жилища с цени под 20 000 евро в най-големите градове в популярна търсачка за имоти.

Оказва се, че такива биха могли да се открият, дори и за едностайни апартаменти и не в най-добрите квартали:

1. Русе

С обявена продажна цена от 6999 евро, е тухлен едностаен апартамент в Русе в кв. Дружба 3 с размер от 28 кв. м. Това означава, е един квадратен метър идва при ниво от около 250 евро.

Кварталът всъщност не е чак толкова далеч от центъра, има редовен градски транспорт.

2. Варна

Най-евтиният едностаен тухлен апартамент, който се предлага във Варна е в кв. Аспарухово и е с обявена продажна цена от 15 000 евро. Въз основа на квадратурата от 32 кв. м цената за кв. м. възлиза на 468 евро. Трябва да преглътнете и това, че става въпрос за жилище на партер.

3. Бургас

Тук цената на най-евтиния тухлен апартамент е 13 000 евро, като той е с площ 20 кв. м. Жилището отново е на партер, а кварталът е Възраждане, до Борисовата градина.

Подозираме обаче, че е възможно разликата да идва от различни критерии за обявяване на площта, като се дава само чистата площ.

4. Пловдив

В града на тепетата откриваме едностайно жилище, тухла, отново на партер, за 13 000 евро. Това прави по 288.88 евро за кв. м, а кварталът е Въстанически.

5. София

Най-скъпи в големите градове са най-евтините тухлените едностайни жилища в София. Най-ниската оферта откриваме при 16 000 евро за продажбата на жилище от 44 кв. м в кв. Гара Искър, което не е особено удобно местоположение за достъп към града. Почти липсват оферти под 20 000 евро за едностайни апартаменти, като ако има такива, често те са в напреднала фаза на строеж, но все още без акт 16.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg