Най-търсени в София са офиси с големина 100-250 кв.м

1547
Най-търсени в София са офиси с големина 100-250 кв.м

Търсенето на офис площи през 2009 е значително под нивата от предходната година, като особено се е свило търсенето на площи за покупка, се казва в доклада за офис площи за 2009 на GVA Sollers Solutions.

Търсенето на такива под наем е свързано преди всичко със смяна на офиса с цел оптимизиране на бюджета (по-малки помещения, по-ниска цена и др.). Докато през първата половина на 2009 преместванията са сравнително плахи поради липсата на информация и на двете страни, през Н2 тези действия са значително по-активни и решителни.

Много от наемателите, с цел оптимизиране на разходите, предпочитат да направят компромис с престижът на сградата, големината на наеманата площ, дори в някои случаи и с локацията.

Други, напротив, се възползват от понижените наемни стойности и търсят офиси с по-атрактивна локация за същия наем, който се плащали да този момент, като офис площите в модерни бизнес сгради вече са по-достъпни в сравнение с 2008.

Често срещано е и предоговарянето на наемните нива с цел да се избегне смяна на офиса, което също е свързано с направа на допълнителни разходи.

Най-търсени през периода в столицата са офиси с големина 100-250 кв.м, а във Варна и други областни центрове - 100 до 150 кв.м. В София, най-предпочитани остават централните райони, тъй като предлагат удобна локация, както за клиентите, така и за служителите на една компания. Най-голямо е търсенето на офиси по бул. "България", бул. "Тодор Александров", кв. Лозенец и кв. Младост - в района около Бизнес Парк София.

Основните изисквания при избор на офис са локация, човекопоток, възможност за паркиране, етажност (партер или първи етаж), място за реклама и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg