"Неразумното купуване на недвижими имоти" изследва френски психолог

983

Как може да се обясни фактът, че близо 90% от французите в даден етап от живота си поставят като приоритет номер едно закупуването на повече недвижими имоти. Как може да се обясни и това, че те по-лесно поемат ангажимент пред своя банкер за четвърт или половин век, отколкото биха биха поели какъвто и да било ангажимент пред кмета...

Именно това се опита да изследва френският психолог Жак-Антоан Маларевич в своя научен труд "Неразумното купуване на недвижими имоти", който ще бъде представен на Националния салон за недвижими имоти в Париж в периода 22-25 март 2007 година, информира електронното издание Seloger.com.

Класическите причини да станеш собственик на недвижим имот са добре известни: да предпазиш семейството си от външната агресия и съответно да се снабдиш с жилище, да избегнеш загубата на пари, плащайки наем на хазяите, защото очевидно би могъл да имаш полза, ако ги вложиш в един атрактивен кредит, да спечелиш дори когато трябва да препродадеш старо жилище и т. н.

И въпреки всичко зад тези причини се крият отличителните белези на неразумното. Някои събития в живота подтикват към неразумни действия относно закупуването на недвижими имоти.
Не трябва да се забравя обаче, че да купуваш и да се защитаваш от мъчните мисли за бъдещето понякога струва доста скъпо. Следователно, докато човек знае, че има дори малък риск от фалит, теглейки сравнително малък кредит, рискува "приземяването" да бъде доста трудно, обяснява още психологът в своя научен доклад.

Преди да купиш, трябва да помислиш много добре - два пити и едва тогава да се впуснеш в приключението, купувайки недвижим имот.

Това е само малка част от предисловието на научния доклад на психологът Жак-Антоан Маларевич, направил изследване относно неразумното купуване на недвижим имот във Франция.

Останалата част от доклада, както бе споменато по-горе, ще бъде представена на Националния салон за недвижими имоти в Париж.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg