Офис-площите от клас А в Букурещ се очаква да нараснат до 1 млн. кв.м.

585
Офис-площите от клас А в Букурещ се очаква да нараснат до 1 млн. кв.м.

Столицата на Румъния, Букурещ има потенциал за нарастване на офис-площите от клас А до 1 млн. кв. метра в следващите няколко години, сочи доклад на имотната агенция Jones Lang LaSalle.

Проучване на имотната агенция сочи още, че до 2009 година търговските площи в Букурещ се очаква да нараснат близо четири пъти до 600 000 кв. м., като ще бъдат открити десет нови МОЛ-а, четири търговски парка и голям брой нови хипермаркети.

В резултат на прогнозираното увеличение на броя на работещите, особено в сектора на финансовите услуги и бизнес сектора, се очаква търсенето на офис-площи да се запази на високи нива до края на десетилетието.

Изнасянето на бизнеса на редица големи европейски компании към страната след влизането й в ЕС е друг фактор, който ще поддържа интереса към офис-площите в столицата Букурещ.

Към края на миналата година, общият размер на офис-площите в страната е бил 820 000 кв. м., от които около 35% са били офис-площи от клас А.

Прогнозите на специалистите са, че офис-площите ще нарастват с около 200 000 кв. метра на година.

На фона на силното търсене на офиси от по-висок клас, предлагането им не е особено адекватно и не успява да отговори на растящия интерес.

Запасите от такива площи в Букурещ са едни от най-ниските сред европейските столици, като се движат в диапазона между 2% и 5% през последната година.

В същото време големите компании запазват офиси в новостроящи се бизнесцентрове още във фазата на тяхното изграждане, като между 12% и 15% от тези, които са в процес на изграждане, са вече запазени от местни и международни компании.

По-голямата част от офис-центровете, които ще бъдат изградени в Букурещ през тази година са в северната част на града, най-големите от които са проектите - S.Park, Victoria Park, Baneasa Business and Technology Park и North Gate.

В резултат на пускането на тези проекти се очаква да се увеличат запасите на офис-площи с около 100 000 кв. м. през тази година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...