Селските имоти в България - все по-търсени от чужденците

1174
Селските имоти в България  -  все по-търсени от чужденците


С приемането на страната ни за членка на ЕС, освен повишение в инвестициите в сектора на недвижимите имоти, се наблюдава и още едно интересно явление.

Все повече чужденци започват да търсят и купуват имоти в нашата страна, като се насочват предимно към малките градчета и селата. Основна причина за това е фактът, че търсят най-вече спокойствие, което, за най-голямо удоволствие, в България все още може да се намери.

Според повечето агенции за недвижими имоти в България, всички имоти, които се намират в населени места с население под 1 500 души, както и отдалечени вили и други видове ваканционни имоти, се наричат селски.

Заради нарастващия интерес към така наречените селски имоти, редица от големите агенции за недвижими имоти предлагат изключително много такива оферти. Даже някои сайтове предлагат специален филтър, ако търсите конкретно къща, вила, парцел или просто земя.

Повечето чужденци, които търсят имот в нашата страна, предпочитат да не е много  обновен заради цената. Колкото по-разбита е къщата, толкова по-малко ще платят за нея. Някои от тях предпочитат да ремонтират къщата си сами, но повечето наемат местни майстори и се връщат чак, когато всичко е готово.

Цените на селските къщи за гражданите на Великобритания или Германия са направо смешни, а спокойствието, което предлагат, е невероятно.

Цените на селските къщи се движат в границите от около 10 хил. до 25 хил. евро за двуетажна или триетажна къща, като част от тях са доста запазени и се продават на много по-високи цени.

Въпреки че чужди граждани купуват имоти в почти всички краища на страната, най-предпочитани райони са в селата, разположени около Стара планина, като има и много, които търсят имот или парцел до морето.

Готовите имоти, които се предлагат за продажба до морето, са сравнително малко, като основно се предлагат парцели за строеж.

Ако са разположени в непосредствена близо до морето, цената на квадратния метър е направо невероятна. Все по-често се срещат оферти за терени в близост до морето за по няколко милиона евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg