Страните от Близкия Изток продължават да са сред основните инвеститори в недвижима собственост

1093
Страните от Близкия Изток продължават да са сред основните инвеститори в недвижима собственост

Инвеститори от страните от Близкия Изток продължават да са сред основните играчи на пазара на недвижимите имоти в света през изминалата година.

За 2006 година сумарните им инвестиции в недвижими имоти са се повишили с 14% на годишна база до 13 млрд. долара, посочиха изнесени данни от имотната агенция Jones Lang LaSalle.

Над половината от тези средства са били инвестирани в САЩ, като инвестициите там са възлезли на 7 млрд. долара, следвана от Великобритания с 4 млрд. долара, Германия с 1 млрд. долара и ЮАР с 1 млрд. долара.

Значителни инвестиции са били направени още във Франция и Швеция, на фона на бързоразвиващите се пазари на недвижими имоти там.

Специалисти от имотната агенция коментират, че инвеститорите от Близкия Изток поглеждат все повече към пазарите на недвижими имоти на развиващите се страни, които осигуряват високо ниво на доходност през последните години.

До голяма степен повишението на инвестираните в недвижими имоти средства се предопределя от добрите приходи от продажби на петрол, на фона на високата цена на суровината, като излишъците на страните по текущите им сметки се очаква да се повишат до 260 млрд. долара през настоящата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg