Строителната продукция пада с 1.1% през септември за месец

995
Строителната продукция пада с 1.1% през септември за месец

По предварителни данни на НСИ през септември 2010 г. продукцията в сектор „Строителство", изчислена въз основа на сезонно изгладени данни, бележи намаление с 1.1% спрямо предходния месец, сочи официалната статистика на Националния статистически институт (НСИ).

Календарно изгладените данни показват спад от 13.1% на строителната продукция през септември 2010 г. в сравнение със същия месец на 2009 г.

През септември 2010 г. произведената строителна продукция е под равнището на предходния месец, като продукцията от строителство на сгради бележи намаление от 2.6%, изчислено от сезонно изгладени данни, а от инженерно/гражданско строителство - 1.3%.

На годишна база намалението на строителната продукция през септември 2010 г. се определя предимно от отрицателния темп в сградното строителство, където спадът е 20.7%, изчислен от календарно изгладени данни, докато при гражданското/инженерното строителство се наблюдава увеличение с 2.3%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg