Световните транзакции на имоти за 2007 г. се очаква да са рекордни от 800 млрд. долара

795
Световните транзакции на имоти за 2007 г. се очаква да са рекордни от 800 млрд. долара

Световните транзакции на недвижими имоти се очаква да се повишат до нов рекорд през настоящата година от 800 млрд. долара, след като през изминалата година се повишиха с 38% до 682 млрд. долара, посочи последно изследване на компанията DEGI Research.

Повишението в основна степен ще се предопредели от ръста на транзграничните сделки, които към момента са се повишили за годината с 73.5% до 288 млрд. долара.

Като тенденция продължава да се налага глобализацията при сделките за недвижими имоти, в основната си част подкрепяна от продължаващото стабилно представяне на световната икономика.

Повишение са регистрирали цените на офис-имотите в глобален аспект, като ръстът им е изпреварил значително този при нивата на наемите.

Това от своя страна води след себе си понижение на доходността от инвестиции в офис-площи, която при някои пазари, като Лондон, Ню Йорк и Франкфурт се е понижила под тази на 10-годишните държавни облигации.

Въз основа на тези фактори, както и други негативни, като повишението на лихвите, както и очакванията за относително слаб темп на повишението на наемите, които вече са били заложени в продажните цени, от DEGI прогнозират нулев ръст, или дори стагнация при цените на офисите през следващата една година.

Подобна тенденция вече се наблюдава на щатския пазар, като се очаква промяна на негативния тренд едва през 2009 година.

Там негативно влияние се оказва и от всеобщото забавяне в сектора на недвижимите имоти, водещо и до забавяне на ръста на най-голямата световна икономика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg