Тръмп препоръчва да се купуват имоти от банки

2450
Тръмп препоръчва да се купуват имоти от банки

Имотният магнат - Доналд Тръмп смята, че въпреки слабостта на щатския имотен пазар, най-добрият момент за покупката на имот е сега.

„Настоящият момент е изключително добър за покупката на недвижим имот в САЩ, но само ако е собственост на банка", уточнява Тръмп в интервю пред финансовото издание Yahoo! Finance.

Според инвеститора банките се опитват всячески да се отърват от имотите в техните баланси, като са склонни дори да финансират покупката на тези имоти.

„Ако една банка е собственик на имот, то тя умира да се отърве от него", коментира Тръмп.

Лошите ипотечни кредити са се повишили в САЩ с 1% до 610 337 през третото тримесечие на 2011 година в сравнение с второто на тази. Регистрирано е обаче понижение от 34% на фона на третото тримесечие на миналата година.

Въпреки временното подобрение по отношение на броя на просрочените ипотеки, специалистите прогнозират, че техният брой отново ще започне да расте.

Това от своя страна би повишило добрите перспективи за покупка на имот с просрочена ипотека от банка на добра цена и при добри условия, смята Тръмп.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Matias
# 0
06:03 | 29 March 2012
God help me, I put aside a whole afternoon to fuigre this out.
Diversified assets
# 1
13:10 | 21 October 2011
Повече от естествено е, че когато банките имат проблеми, свързани с ликвидността си, те ще продават с малки печалби. За щастие, банките не само в САЩ, но и тези в Европа и България имат проблеми с ликвидността и капиталовата си адекватност.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg