Транзакциите с недвижими имоти в Румъния значително се повишават през 2006 г.

737
Транзакциите с недвижими имоти в Румъния значително се повишават през 2006 г.

Транзакциите в сектора на недвижимите имоти в Румъния през изминалата година са възлезли на 59% от общите такива в страната от 2003 година насам, посочиха изнесени данни на агенцията за недвижими имоти CB Richard Ellis.

Според компанията стойността на инвестициите в недвижими имоти в Румъния са възлезли на 740 млн. евро през изминалата година от които 382 млн. евро са вложени в офис-площи и 285 млн. в търговски площи.

Размерът на транзакциите, свързани с офиси в Румъния през изминалата година са се повишили с 124% на годишна база, посочиха още изнесените данни.

Инвеститорите са се насочили към офиси от клас Б, поради липсата на подходящи парцели за изграждане на офиси от най-високия клас, сочи още публикуваното изследване.

Стойността на транзакциите, свързани с жилищно недвижимо имущество са възлезли на едва 43 млн. евро през изминалата година.

По-голямата част от транзакциите са били извършени през втората половина на годината, като активността през първата е била относително слаба. През второто полугодие стойността на сделките, свързани с недвижими имоти в страната, е възлязла на 540 млн. евро.

В същото време основната част на транзакциите са включвали незавършени недвижими имоти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg