Запасите на търговски площи в Турция нарастват с 60% в следващите 2 г.

632
Запасите на търговски площи в Турция нарастват с 60% в следващите 2 г.

Запасите от модерни търговски площи в Турция се очаква да се повишат с около 60% през следващите две години, сочи изследване на една от водещите в сектора консултантски компании - Jones Lang LaSalle.

Секторът на големите търговски центрове в Турция претърпя значително развитие през последните две години, като броят на МОЛ-вете се е повишил с 33 от началото на изминалата година, за да достигне 188 през този февруари.

Нови 66 търговски центъра са в процес на строителство към момента, а стартирането на 84 е планирано.

Нарастващите доходи на турското население, както и растящата покупателна способност на домакинствата, са сред основните причини за засиления интерес на инвеститорите към изграждане на търговски центрове.

Известната политическа нестабилност и пазарната волатилност са фактори, предизвикали известно забавяне на потребителското търсене в страната. Въпреки това обаче перспективите пред развитието на икономиката на страната са добри, коментират специалистите.

Безспорно върху сектора на недвижимите имоти в Турция въздействие оказва и наблюдаваното забавяне на ръста в световен мащаб след разразилата се криза на ипотечните пазари в САЩ, пренесла се и на останалите такива.

Пазарната наситеност от търговски центрове се повишава във водещите градове като Истанбул и Анкара, но във вътрешността на страната все още съществуват значителни възможности за инвестиции. Строителните предприемачи трябва по-обстойно да проучат възможностите във вътрешността.

В новите търговски центрове стават все по-популярни развлекателните центрове, като кина, ресторанти и барове, които са притегателна сила, както за туристите в страната, така и за местното население.

Навлизането на водещи луксозни марки на турския пазар е наблюдавано изключително активно през изминалата година.

На пазара на имоти продължават да доминират местните строителни предприемачи, но все по-голяма става ролята и на международните инвеститори, насочели се към пазара през последните години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg