Б. Главчовски, Хьорман България: Качествената врата е инвестиция в бъдещето

11204
Б. Главчовски, Хьорман България: Качествената врата е инвестиция в бъдещето

Качествената врата на дома е инвестиция в бъдещето, тъй като тя дава не само сигурност, но и гарантира ниски загуби на енергия. Това заяви управителят на Хьорман България инж. Борис Главчовски, който взе участие в панела "Красив дом" в първото издание на форума Домът на бъдещето, организиран от Profit.bg. 

"Всички продукти, които произвежда Hörmann, се пускат на пазара след дълги изпитания и работа по тях. Ние трябва да сме сигурни, че всеки продукт ще издържи, колкото трябва да издържи. Това ги прави толкова красиви и функционални, защото с красотата човек свиква, докато функционалността има по-дългосрочен хоризонт", заяви Главчовски.

Той обясни защо термокарбонът е един от най-подходящите материали за изработване на входни врати. Разработен е през последните няколко години и гарантира изключително ниски загуби на топлина.


"Ценовата гама е много широка. Цената и качествата на една врата зависят от няколко ключови характеристики - сигурност, топлоизолация, шумоустойчивост, стабилност и устойчивост на вятър и вода. Ако знаем какво искаме, изборът съвсем не е чак толкова сложен и от него зависи и цената", каза Главчовски.

По думите му тенденцията при производството на входни врати за къщи е свързана с все по-изчистения и елегантен дизайн, както и с дигитализираното управление - вратите да се контролират през смартфоните, с едно дистанционно да се управляват много елементи от дома и т.н.

"Опитите за автоматизация на дома започнаха преди много години, но тогава бяха в друг вариант. Всеки производител търсеше някакъв начин за самостоятелно развитие. Сега, с развитието на мобилните технологии, това рязко се промени. Вече се използват платформите на производителите на телефони, за да могат потребителите да имат достъп до максимален брой функционалности през едно устройство", обясни управителят на Хьорман България.

На въпрос за колко време се разбиват една обикновена и една качествена врата, Борис Главчовски отговори, че има международно установени стандарти за сигурност на вратите, като всеки продукт влиза в някой от тях.

"Най-често срещаните входни врати са от клас RC2 или RC3, докато по-високите класове RC4 и RC5 са много по-специфични и доста по-скъпи. Врата от клас RC0 или RC1 няма да издържи и на обикновен удар с крак. Така че колко време и усилия отнема разбиването на една врата с взлом зависи от нейния стандарт", каза още управителят на Хьорман България.

Той даде пример с експеримент с една от вратите на Hörmann, която трима души в продължение на 30 минути не са успели да разбият.


 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Rosina
# 0
02:03 | 29 March 2022
Здравейте всички, правя това свидетелство, за да позволя на тези, които се нуждаят от финансиране и които имат проблеми с получаването на заем от банки и финансови структури, да могат да получат бързо и надеждно финансиране без правни проблеми, аз наистина имах шанса да получа заем от 60 000 евро от г-н Frédéric POIZEAU само след 72 часа след като уговорихме час за подписване на договора, той е правилен и ще можете да преговаряте с него относно вашите възстановявания, оставям неговия имейл за контакт, ако е необходимо имейл: fredericpoizeau@ hotmail.com
Ran
# 1
19:02 | 12 February 2022
Корумпирани Първомайски селинджър още ли е там?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg