Български пощи ще продава имоти на търг с тайно наддаване

1687
Български пощи ще продава имоти на търг с тайно наддаване

© Pixabay

Правителството даде съгласието си в полза на сдружение „Национална асоциация на сляпо-глухите в България“ да бъде учредено безвъзмездно право на ползване на държавен имот. Той се намира на ул. „Преспа“ №6 в Пловдив.

За срок от 10 години в него ще бъдат предоставяни социални услуги от Националния център за рехабилитация „Хелън Келър“ към Асоциацията и ще бъде създаден дом за възрастни сляпо-глухи хора без близки, които да се грижат за тях.

Сградите на Професионалната гимназия но транспорт „Н. Й. Вапцаров” в Сливница стават общинска собственост. Решението е мотивирано с преобразуването в общинско на учебното заведение, което досега е било към Министерството на образованието и науката.

АПИ получава управлението върху два етажа от административна сграда на бул. „Цар Борис III“ №215 в град София. До 2016 г. помещенията са били в управление на Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“.

С изменение в Закона за пътищата от април 2016 г. дейността на НКСИП е прекратена и АПИ е правоприемник на всички активи, пасиви, права и задължения на прекратеното държавно предприятие.

На областния управител на Габрово беше възложено да сключи договор за купуването на частен имот, необходим за решаване на проблема с отоплението на администрацията. Това са два обекта с обща площ от 24 кв. м в сградата на областната администрация, в които е разположен котелът на парната инсталация.

До момента той е отоплявал само част от сградата. Имотът ще бъде закупен за 9600 лв., осигурени по бюджета на областната администрация.

Правителството даде съгласието си „Български пощи“ ЕАД да продаде чрез търг с тайно наддаване имоти с отпаднала необходимост за дружеството, чиято поддръжка е свързана с неоправдани разходи.

Това са части от масивни и полумасивни постройки в гр. Дунавци, община Видин, с. Кортен, община Нова Загора, с. Горно Александрово, община Сливен, и с. Бежаново, община Ловеч. Помещенията са с обща площ около 270 кв. м. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg