Четири града у нас с ръст от над 20% на имотните сделки

2861
Четири града у нас с ръст от над 20% на имотните сделки

© Pixabay.com

В началото на третото тримесечие на годината традиционно правим обзор на случилото се в предходните три месеца на имотния пазар в страната.

Вече ви информирахме за пазара в големите градове, където прави впечатление повишението от близо 8% в броя на сделките в столицата.

Какво е положението в по-малките градове на страната?

Разгледахме всички градове, в които през второто тримесечие на 2019 и 2018 г. има по над 100 сключени сделки. Ето и какво показаха изчисленията на Profit.bg.

В общо 4 от градовете броят на сделките отчита ръст от над 20%, докато в 21 от населените места се наблюдава повишение от над 10%.

Начело по ръст е Панагюрище, където са отчетени 203 сделки за периода от 1 април до 30 юни, което  е с 48.18% повече спрямо второто тримесечие на 2018 г.

LG Oled TV

Ръст от близо 8% на имотните сделки в СофияИзнесените данни за страната сочат за 52 503 сделки, което е с 0.37% повече спрямо 12 месеца по-рано.

Нарастване от 25.81% има в Свищов, докато повишение от 25 и 20.93% се наблюдава в Бяла Слатина и Своге.

Макар и с малък брой сделки, ръст от над 15% имаме и в Радомир, Тервел, Кубрат, Нова Загора, Чирпан и Първомай.

Двуцифрени нараствания в покупко-продажбите на имоти се наблюдават и в Провадия, Белоградчик, Сандански, Велики Преслав, Габрово, Кърджали, Ихтиман, Горна Оряховица и Смолян, както и в по-големите пазари Стара Загора и Пазарджик.

Интересът към покупката на имоти обаче намалява силно в Тутракан (-31%), Левски (-29%), Шумен (-19%), Раднево (-18%) и Пирдоп (-16%).

С повече от 10% намаляват сделките в още 10 града на страната – Омуртаг, Разград, Червен бряг, Враца, Карнобат, Силистра, Елхово, Тетевен, Пещера и Гоце Делчев.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg