Елипс Център - най-елегантният силует на небосклона на София

11392
Елипс Център - най-елегантният силует на небосклона на София

© Елипс Център

След рестартирането на Елипс Център, инвеститорът Илпа Девелопмънт реши да влезе в партньорство, в областта на управлението на активи и съоръжения, и номинира Лендмарк Пропърти Мениджмънт за надежден мениджър на офис сградата.

Илпа Девелопмент е създадена като част от семейството на Табет Груп и е с обхват на дейност развитие и инвестиции, изграждане и отдаване под наем на офис и търговски помещения.

Водещият проект на компанията е клас А офис сградата Елипс Център, която се превръща в емблематичен за столицата силует и до скоро се открояваше като предпочитана локация за заснемане на редица сериали, филми, видеоклипове и др.

Строителната площадка е открита в началото на март месец тази година с главен изпълнител Щрабаг, като се предвижда сградата да влезе в експлоатация в края на второто тримесечие на 2018 г.

Разпознаваемият наклон от 5 м е към един от основните булеварди в София - Цариградско шосе, в открояващия се нов технологичен център на столицата. Собственикът и генерален изпълнителен директор Клод Табет споделя своята първоначална концепция за сградата и нейното местоположение:

„Инвестирал съм в много различни строителни проекти, като болници, инфраструктурни развития и жилищни комплекси, а Елипс Център е първото ми начинание в България и исках то да е специално и с него успешно да разширя инвестиционното портфолио на Табет Груп.

Основната ми идея беше да представя на пазара отличителен и устойчив проект, с функционална конструкция, която да не следва традиционните кубични форми и правоъгълни линии, а да е по-елегантна, но не и твърде проста и затова се спрях на елипса, като проектът носи името си от там.

Изборът на локация също не беше случаен. Дори тогава (2007 г.) булевард Цариградско шосе веднага привлече интереса ми като район с огромен потенциал“.

Местоположението позволява бърза връзка чрез личен или градски транспорт до центъра и летището, както и близките жилищни райони, което е базова предпоставка за развитието на околността като топ бизнес локация.

Благоприятстващи фактори също са и разширеното търсене на клас А офис площи на пазара и предстоящите инфраструктурни разширения в района и неговото устойчиво облагородяване.В проекта се предвиждат и паркоместа със зарядни станции за електрически автомобили. Сградата е с енергийна ефективност клас А, разширено озеленяване, което включва и интериорна вертикална градина. 

Още кадри от развитието на проекта можете да откриете в нашата галерия:

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg