Enoti.bg - най-новата платформа за имоти у нас

3993
Enoti.bg - най-новата платформа за имоти у нас

Enoti.bg, платформа за имоти на технологичния стартъп Gaida.ai, ще получи подкрепата на Nova Broadcasting Group и Sportal Media Group в мисията си да създаде най-доброто място за търсене на имоти в България, съобщиха от компанията днес.

С тази стъпка стартъпът прави сериозна заявка да превърне enoti.bg платформата си, която може да бъде достъпена през мобилно приложение (за iOS и Андроид) и уеб сайт, в най-добре работещото място за намиране и предлагане на имоти в България. 

“Имаме невероятна технология, изключителен екип, доверието на агенциите и отворени врати сред инвеститорите, но за да станеш най-добрият, трябва повече от това. Много сме развълнувани от включването на двете медийни групи, защото те ни дават безпрецедентната възможност да комуникираме услугата си до всеки, който търси или предлага имот”, коментира CEO-то на компанията Галя Йорданова.  


Макар и само на няколко месеца и във време на парализиран пазар, платформата вече има над 100 000 реални оферти на имоти за продажба и наем в цялата страна, което покрива над 70% от предлагането. 

Технологичната компания още на старта си пусна функционалности, които привлякоха интереса на инвеститори и агенции. Gaida спечели място в първата селекция на програма на Endeavor за обещаващи компании през 2019, както и в акселератора за стартиращи компании LaunchРad на френската Station F. 


 

“Сред най-големите предимства на платформата за крайни клиенти е акцентът върху локацията - поставянето на всеки имот на карта и възможността да се търси свободно на нея. Разработваме и различни модели и алгоритми - за засичане на фалшиви и дублиращи се оферти, за оценка и за генериране допълнителна информация относно определено жилищно имущество”, каза Боян Бонев, CTO и съосновател в Gaida. 

“Искаме да изградим система, която да предложи максимална прозрачност и ефективност на целия процес около търсенето и покупката на имот. Да покажем възвръщаемост на изразходваните средства, отлична видимост на инвентара и оптимално изживяване за потребителите. Сега, повече от всякога, е важно да създадем инструментите, които позволяват на всички участници на пазара на имоти да взимат информирани решения и да оперират с минимален брой физически срещи и изгубено време”, каза продуктовият мениджър и съосновател Николай Йорданов.

Навлизането на иновативен технологичен екип в комбинация със силни медийни играчи в сектора с обяви създава потенциал за истинско пренареждане в бранша, който над 20 години е представляван от едни и същи имена.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg