Евърти България: Ще инвестираме 100 млн. евро в следващите 4 г.

4096
Евърти България: Ще инвестираме 100 млн. евро в следващите 4 г.

© Profit.bg

„Евърти България е подразделение на Евърти Груп – мултинационална компания, която закупува и управлява дългосрочно имоти от първокласен тип на различни пазари по света“, каза Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на компанията.

„Ние присъстваме в България от няколко години, но с друга дъщерна компания на Евърти“, поясни още той.

Вече имаме едни доста сериозен актив в България. Финализирането на сделката по покупката на Перформ Бизнес Център - 40 000 кв. м офис сграда в центъра на София, беше финализирана през 2019 г.


Сред нашите наематели в момента са 2 от 3-те електроразпределителни дружества, както и една от най-големите банки у нас, каза още Димитров.

България е перспективно място за постигането на висока доходност, която е една от нашите цели. Компанията ни придобива сгради с дългосрочен хоризонт, като смятаме да ги задържаме поне 10 г. и да ги управляваме по всички световни стандарти, допълни той.

Въпреки очакванията на много специалисти за намаляването на интереса към офисните площи поради увеличаването на служителите, работещи от вкъщи, България продължава да е интересен пазар за нас.
Средната доходност в офисния сегмент, която може да се постигне тук, е около 7.5%, като е една от най-високите, каза още Стефан Димитров.

Главният инвестиционен директор на Евърти България смята, че тук е налице сравнително добър достъп до финансиране и развит пазар с конкуренция.

Димитров обяви, че компанията му планира да инвестира до 100 млн. евро през следващите четири години в сгради А и Б клас в София и други големи градове на страната. 

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2020

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Саня Георгиева
# 0
17:06 | 17 June 2020
Ако в София бъде застроено разстоянието между двете икономически зони с модерни здания и много широки пътища; то столицата ни ще се превърне в световен мегаполис с бързо развиваща се индустрия. Независимо че сме с малко население, то много българи от чужбина ще доидат да учат, работят и живеят. За целта в парламента трябва всички да са единни и да не пречат за икономическия възход на страната ни. Метрото от терминал 2 трябва да бъде продължено под пистата на летището и в посока ж.к. Левски. Дори може да е близо до трети лъч на метрото. От там да продължава до Кремиковци и да има разклонение към Костин брод, северозападната част на София. Много по лесно се строи всичко когато не е масово застроено и няма да се разрушават много сгради. Малашевско шосе е необходимо да бъде много разширено, защото покрай него ще минава метрото от терминал 2. Дори там ще е много удобно за нов Национален стадион. От ж.к. Левски в посока северната тангента е удобно място за строителство. Така освен че ще се реши жилищния проблем в София, бързо ще се развие икономиката.
Саня Георгиева
# 1
16:06 | 17 June 2020
За да идват големи чуждестранни инвеститори в София е необходимо: да има бърза връзка между двете икономически зони Кремиковци и Божурище. Това означава че северната тангета трябва да ги свързва. Както да се свързва с магистрала Хемус напряко, така и с магистрала Европа. Но това няма да е достатъчно, защото северната тангента трябва да има дубльор. Това може да бъде само бул. Сливница като от сточна гара бъде продължен покрай Владайската река до околовръстното и да продължи към Кремиковци и магистрала Хемус. Голямо предимство ще бъде ако зоните са свързани с метро, дори и скоростен влак който ще бъде продължен във вътрешността на страната. Така работници ще могат да идват и от други големи градове. Скоростните влакове ще превърнат другите далечни градове като квартали на София. Целта оправдава средствата. Само така може да се превърнем в световна икономика.
Саня Георгиева
# 2
16:06 | 17 June 2020
Да не ги прогонят корумпираните чиновници, както направиха с китайски милиардер, който искаше да строи българския Лас Вегас край Елин Пелин. Корумпираните които пречат на строителството заради рекет, трябва да бъдат линчувани че няма кой да ги вкара в затвора за дълго.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg