Евърти България: Ще инвестираме 100 млн. евро в следващите 4 г.

3451
Евърти България: Ще инвестираме 100 млн. евро в следващите 4 г.

© Profit.bg

„Евърти България е подразделение на Евърти Груп – мултинационална компания, която закупува и управлява дългосрочно имоти от първокласен тип на различни пазари по света“, каза Стефан Димитров, главен инвестиционен директор на компанията.

„Ние присъстваме в България от няколко години, но с друга дъщерна компания на Евърти“, поясни още той.

Вече имаме едни доста сериозен актив в България. Финализирането на сделката по покупката на Перформ Бизнес Център - 40 000 кв. м офис сграда в центъра на София, беше финализирана през 2019 г.


Сред нашите наематели в момента са 2 от 3-те електроразпределителни дружества, както и една от най-големите банки у нас, каза още Димитров.

България е перспективно място за постигането на висока доходност, която е една от нашите цели. Компанията ни придобива сгради с дългосрочен хоризонт, като смятаме да ги задържаме поне 10 г. и да ги управляваме по всички световни стандарти, допълни той.

Въпреки очакванията на много специалисти за намаляването на интереса към офисните площи поради увеличаването на служителите, работещи от вкъщи, България продължава да е интересен пазар за нас.
Средната доходност в офисния сегмент, която може да се постигне тук, е около 7.5%, като е една от най-високите, каза още Стефан Димитров.

Главният инвестиционен директор на Евърти България смята, че тук е налице сравнително добър достъп до финансиране и развит пазар с конкуренция.

Димитров обяви, че компанията му планира да инвестира до 100 млн. евро през следващите четири години в сгради А и Б клас в София и други големи градове на страната. 

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2020

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Саня Георгиева
# 0
17:06 | 17 June 2020
Ако в София бъде застроено разстоянието между двете икономически зони с модерни здания и много широки пътища; то столицата ни ще се превърне в световен мегаполис с бързо развиваща се индустрия. Независимо че сме с малко население, то много българи от чужбина ще доидат да учат, работят и живеят. За целта в парламента трябва всички да са единни и да не пречат за икономическия възход на страната ни. Метрото от терминал 2 трябва да бъде продължено под пистата на летището и в посока ж.к. Левски. Дори може да е близо до трети лъч на метрото. От там да продължава до Кремиковци и да има разклонение към Костин брод, северозападната част на София. Много по лесно се строи всичко когато не е масово застроено и няма да се разрушават много сгради. Малашевско шосе е необходимо да бъде много разширено, защото покрай него ще минава метрото от терминал 2. Дори там ще е много удобно за нов Национален стадион. От ж.к. Левски в посока северната тангента е удобно място за строителство. Така освен че ще се реши жилищния проблем в София, бързо ще се развие икономиката.
Саня Георгиева
# 1
16:06 | 17 June 2020
За да идват големи чуждестранни инвеститори в София е необходимо: да има бърза връзка между двете икономически зони Кремиковци и Божурище. Това означава че северната тангета трябва да ги свързва. Както да се свързва с магистрала Хемус напряко, така и с магистрала Европа. Но това няма да е достатъчно, защото северната тангента трябва да има дубльор. Това може да бъде само бул. Сливница като от сточна гара бъде продължен покрай Владайската река до околовръстното и да продължи към Кремиковци и магистрала Хемус. Голямо предимство ще бъде ако зоните са свързани с метро, дори и скоростен влак който ще бъде продължен във вътрешността на страната. Така работници ще могат да идват и от други големи градове. Скоростните влакове ще превърнат другите далечни градове като квартали на София. Целта оправдава средствата. Само така може да се превърнем в световна икономика.
Саня Георгиева
# 2
16:06 | 17 June 2020
Да не ги прогонят корумпираните чиновници, както направиха с китайски милиардер, който искаше да строи българския Лас Вегас край Елин Пелин. Корумпираните които пречат на строителството заради рекет, трябва да бъдат линчувани че няма кой да ги вкара в затвора за дълго.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg