Индексът на строителната продукция с минимален ръст през февруари

697
Индексът на строителната продукция с минимален ръст през февруари

© Pixabay

По предварителни данни през февруари 2021 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство“, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 0.2% над равнището от предходния месец.

Календарно изгладените данни показват намаление от 4.2% на строителната продукция през февруари 2021 г. в сравнение със същия месец на 2020 г.

Месечни изменения


През февруари 2021 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е над равнището от предходния месец, като продукцията от гражданското/инженерното строителство се увеличава с 0.5%, а от сградното строителство - с 0.1%.

Годишни изменения

На годишна база понижението на календарно изгладения индекс на строителната продукция през февруари 2021 г. се определя от отрицателния темп при сградното строителство, където намалението е със 7.8%, докато при гражданското/инженерното строителство е регистрирано повишение от 0.8%. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg