Изоставени красавици: Снимки от напуснати от човека места

1390
Изоставени красавици: Снимки от напуснати от човека места

© Pixabay/Facebook

В днешно време няма много възможности да се почувствате като авантюрист.

Проучването на изоставени места и намирането на неочаквани съкровища обаче може да ви даде тази дълбока тръпка.

Може да не си донесете физически сувенир от такова пътуване, но снимките, които правите, както и преживяванията от първа ръка създават невероятни спомени.


Facebook страницата „Изоставени красавици“ (Abandoned Beauties) е посветена на проучване на изоставени места и обекти. Тя има 435 875 последователи, което е съвсем нормално - снимките са зашеметяващи и предизвикват усещане за мистерия, приключение и разкриване на изгубени тайни. 

Основателят на проекта „Изоставени красавици“ отбелязва, че работата на всички фотографи се признава. Ако забележите великолепна снимка без автор, това означава, че изображението е или част от лиценза Creative Commons, или страницата не е успяла да намери фотографа.

В повечето случаи авторите на снимките не добавят подробности за точното им местоположение. Това се прави нарочно, за да се защитят местата и обектите от вандализъм. Подходът е много практичен, тъй като шепа изследователи, посещаващи изоставен кораб, не могат да му навредят особено, но същото не може да се каже за десетки, стотици или евентуално хиляди посетители.

Представете си, ако огромен поток от хора отиде на едно място. Някои от тях може да са ветерани-изследователи, които знаят как да се отнасят внимателно с изоставените обекти, но други може да са аматьори, които умишлено или случайно повреждат мястото.

По-голямото движение на краката означава по-голямо износване, заради което рискът от нараняване се увеличава. Някой може да отслаби подовите дъски, а друг умишлено да унищожи парапетите, което да доведе до неприятно падане.

Част от това да бъдеш градски изследовател означава да пазиш много информация в тайна, споделяйки я само с малка шепа надеждни членове на общността. Публикуването на снимки е добра идея, но популяризирането на местоположението - лоша. 

Трябва да имате предвид и че вашата безопасност е от първостепенно значение. Ако планирате да проучите изоставени места, трябва да вземете необходимите предпазни мерки и да бъдете изключително внимателни. 

10 от най-интересните европейски призрачни градовеИма много причини, поради които един град се превръща в призрак

Здаължително трябва да носите ръкавици, дебели обувки и качествена маска за прах, съветва BoredPanda. Сред екипировката ви трябва да има дебел слой дрехи и дори защитен шлем и каска, за да предпазите тялото си от отломки или в случай на падане.

Преди да се отправите на приключение, направете проучване за района и конкретното местоположение. Когато е възможно, помислете дали да не пътувате с партньор. По този начин, ако един от вас пострада, другият може да му помогне. А това означава, че всички ще се прибирете безопасно у дома, готови да споделите фантастичните си снимки.

Още снимки можете да откриете тук.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg