К. Бояджиев: България вече е дестинация за луксозни пътувания

1876
К. Бояджиев: България вече е дестинация за луксозни пътувания

© Галакси Инвестмънт Груп

Каква ще бъде 2019 г. за хотелиерския бизнес у нас и какво да очакваме от пазара на логистични и индустриални площи? Тези и други въпроси зададохме на управителя на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

Наскоро Галакси Инвестмънт Груп бе отличена с награда за най-успешна инвестиция в хотелския бизнес за хотел InterContinental Sofia. Какво е състоянието на хотелиерския сектор в момента и какви са вашите очаквания за 2019 г.?

За един развиващ се хотелски пазар, какъвто е българският, навлизането на световни вериги от най-висок ранг оказва силно положително влияние върху имиджа на страната. Те са естествената реклама на България като дестинация, която вече е част от международната карта на луксозните пътувания.


Смело мога да кажа, че след откриването на InterContinental в София, Галакси Инвестмънт Груп предостави за първи път у нас обслужване на световно ниво. Прогнозите сочат, че до края на 2019 г. брандът ще привлече интереса на много нови чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата от цял свят. Това, от своя страна, ще повиши конкуренцията в сектора и ще развие туризма във високия сегмент.

Как се развива пазарът на логистични и индустриални площи? Има ли той потенциал и може ли България да бъде конкурентна дестинация?

Индустриалните и логистични площи са един от сегментите на имотния пазар, който търпи относително добро развитие в момента. До преди няколко години оформянето на големите логистични центрове и индустриални зони беше характерно най-вече за западноевропейските страни, но все повече чуждестранните кoмпaнии прехвърлиха своите пpoизвoдcтвa у нас.

В условията на силна конкуренция със съседните ни държави, страната привлича много компании благодарение на по-ниските оперативни разходи и наличните свободни ресурси на пазара на труда. Основно това са производители от леката индустрия, търговците на бързооборотни стоки и дистрибуторите, които в последната година проявяват най-силен интерес към cĸлaдoвe и индycтpиaлни имoти c плoщ oт 1 000 дo 10 000 ĸв. м с изгpaдeнa инфpacтpyĸтypa и с ĸoмyниĸaтивнa лoĸaция.

В този смисъл, уcпexът нa Индycтpиaлeн Πapĸ Mapĸoвo ни yбeждaвa, чe ĸлиeнтитe oцeняват виcoĸo дoбpия пpoдyĸт и пpeдпoчитaт зони, ĸъдeтo теренът e напълно гoтoв зa cтpoитeлcтвo. Блaгoдapeниe нa paзличнитe пo гoлeминa пapцeли и възмoжнocттa им дa бъдaт oбeдинявaни или paздeляни, Индycтpиaлeн Πapĸ Mapĸoвo e изĸлючитeлнo aтpaĸтивeн ĸaĸтo зa мaлĸи, тaĸa и зa гoлeми пpoизвoдcтвa и ĸoмпaнии, paбoтeщи в cфepaтa нa лoгиcтиĸaтa и диcтpибyциятa.

Променят ли се някои от основните фактори, които влияят на клиентите при покупка на жилище и какви са вашите очаквания във връзка с жилищното строителство  през следващата година?

2018 г. беше година на растеж по отношение на имотния пазар, която се отличи с ниски нива при лихвените проценти и стабилни макроикономически показатели. Моите лични очаквания са тази тенденция да се запази и през настоящата година, а сделките да се случват в една добре урегулирана пазара среда.

Считам, че през 2019 г. жилищният пазар ще остане сравнително оживен, а търсенето ще бъде в посока проекти от затворен тип в зелени квартали с уредена инфраструктура, възможност за паркиране, организирана поддръжка, контролиран достъп и др. Друг съществен фактор при покупка на нов дом е наличието на просторни помещения с функционални разпределения.

Ето защо, като компания, която се съобразява със средата, в която оперира, Галакси Инвестмънт Груп инвестира в изграждането на жилищен парк Royal Garden, чиято цел е да компенсира именно недостига на проекти от такъв клас в Пловдив.

Българският бизнес

Всичко по темата Прогнози 2019

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg