Как да осигурим ефективна хидроизолация за керамичните покрития?

3528
Как да осигурим ефективна хидроизолация за керамичните покрития?

Керамичните покрития и облицовки са неизменна част от застроените площи, без значение дали са положени в интериора или екстериора. Това налага и нуждата от техния качествен монтаж.

Сами по себе си обаче, керамичните облицовки не могат да осигурят нужната хидроизолационна защита и влагата успява да се просмуче през самата облицовка и фугите в нея. С времето този процес отслабва и разрушава връзката на облицовката с основата и води до множество негативни последици. Този факт прави полагането на хидроизолация под облицовката задължително.

Хидроизолационните системи на МАРИСАН изкореняват подобни проблеми чрез способността си да образуват еластична безшевна хидроизолационна мембрана, с нулево водопоглъщане, подсигуряваща здравината и дълготрайната експлоатация на керамичното покритие.


Продуктовата гама за хидроизолиране на МАРИСАН е силно диверсифицирана и включва в себе си не само отделни продукти, но и цялостни системни решения като HYDRO and SPLIT PROTECTION2, съставена от идеално съчетаващи се компоненти.

Едно от множеството предимства на хидроизолационната система е обезпечаването на цялостния проект – от начало, докрай, с изцяло професионално разработени и изпитани решения, работещи в пълен синхрон.

Двукомпонентна циментова хидроизолация ХИДРОЗОЛ® ЕЛАСТИЧЕН ХИДРОИЗОЛАЦИОНЕН ШЛАМ е едно от утвърдилите се хидроизолационни решения на пазара.

Продуктът е специално разработен за приложение при строителни елементи и площи, подложени на перманентно водно натоварване, като осигурява, устойчив на стареене и механично натоварване, хидроизолационен слой.

ХИДРОЗОЛ® ЕЛАСТИЧЕН ХИДРОИЗОЛАЦИОНЕН ШЛАМ гарантира образуването на непрекъсната, трайна водоотблъскваща мембрана със завидна еластичност. Високата му якост на сцепление с множество строителни основи, прави приложението му универсално.

Нулевото водопоглъщане, характерно за хидроизолационния слой, постигнат с ХИДРОЗОЛ®, го прави приложим при редица площи и съоръжения – от бани, спа-центрове и басейни, до фонтани, резервоари, подземни конструкции и други.

Големият избор от професионални и изпитани продуктови и системни решения, предлагани от МАРИСАН, дават сигурност в качеството и трайността на хидроизолационното покритие. Така, всяко едно помещение и положеното в него, керамично покритие, без значение дали става въпрос за баня, кухня, балкон, тераса, гараж, плувен басейни или други, могат да бъдат професионално хидроизолирани, с което да запазят своята здравословна среда и естетичен вид.

В помощ на своите клиенти и партньори, специалистите в МАРИСАН са разработили  подробни указания за работа, професионални съвети и практически ръководства за изпълнение на хидроизолационните процеси от начало - докрай!
Тази, както и много допълнителна полезна информация, е достъпна на корпоративния сайт на компанията – http://www.marisanbg.com.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg