Михаил Чобанов: Има възстановяване на пазара на недвижими имоти

4664
Михаил Чобанов: Има възстановяване на пазара на недвижими имоти

© Profit.bg

Има възстановяване на пазара на недвижими имоти. В момента данните, с които BULGARIAN PROPERTIES разполага, сочат повишение на цените от около 2-5%, както и възстановяване през 2021 г. до нива от 2018-2019 г.

По отношение на въпроса дали имаме един зрял пазар, мога да отбележа, че имаме месеци, в които имаме сделки, колкото в доброто старо време, или между 2005 и 2007 г., което е показателно за пазара.

Това каза по време на своето участие в имотната дискусия на Шумът на парите 2021 основателят и собственик на BULGARIAN PROPERTIES Михаил Чобанов.


„Ние няма какво да измислим - нито като строителни предприемачи, нито като агенция за недвижими имоти. Достатъчно е да се обърнем на Запад, да видим добрите практики и да ги приложим у нас“, каза още той.

Чобанов констатира, че в края на зимния сезон са наблюдавали рекорден брой сделки в Боровец, доста силен пазар в Банско, както и много силно събуждане и много силно лято на морския ваканционен пазар.

„Според мен пандемията увеличи мерака на българина за собствен ваканционен дом“, каза още Чобанов.

„Ние, като агенция за недвижими имоти, винаги сме имали достъп до четирите играча на пазара. Основните играчи ние ги дефинираме, като хора, живеещи в София, хора, живеещи в провинцията, българи, живеещи в чужбина, и чужденци. Аз съм много щастлив и от появяването на пети и шести играч на пазара, които имат важна роля и взимат дейно участие.

От една страна – това са банките. Все по-често се случва в практиката ми, когато строителният предприемач отиде да търси финансиране за проекта си, банката да постави изискване моята компания BULGARIAN PROPERTIES, или друг консултант, да се включи в проекта, за да може да го подпомогне с продажбите му", каза още основателят на агенцията.

„На шесто място, на пазара вече има и нов вид компании, които изкупуват имотите по един или друг начин и така дават финанси на жилищния пазар“, завърши той.

Българският бизнес

Всичко по темата Шумът на парите 2021

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg