Най-добрите имотни пазари в света през второто тримесечие

1307
Най-добрите имотни пазари в света през второто тримесечие

Докато в по-голяма част от света цените на имотите падат, има няколко страни, където жилищата поскъпват.

Последният доклад на Global Property Guide показва обаче, че дори и най-силните имотни пазари губят инерция с влошаването на състоянието на икономиката.

В 25 от 39-те страни, които Global Property Guide следи, цените на имотите бележат понижение през второто тримесечие и нарастват едва в 13.

За съжаление, България е сред губещите с понижение в цените на имотите за второто тримесечие с 3.87% на годишна база. Имотите у нас обаче поскъпват с 0.17% на тримесечна база.

Най-лошо представящият се пазар през второто тримесечие е този на Ирландия, където цените падат с 16.86% на годишна база. Двуцифрени понижения в процентно изражение има още в Испания, Гърция, Португалия и Холандия.

Ето и кои са седемте пазара, които отчитат най-голям ръст в цените на имотите през второто тримесечие:

7. Цените на имотите в Хонконг нарастват с 3.01% на годишна база през второто тримесечие и с 6.85% в сравнение с първите три месеца на годината.

6. Жилищата в Канада са поскъпнали с 4.06% на годишна база за периода април-юни 2012 г. Ръстът на тримесечна база е 1.59%.

5. Ръстът в Швейцария е от 4.86% на годишна база, докато в сравнение с първото тримесечие цените се понижават с 0.54%.

4. Жилищата в Германия поскъпват с 5.24% на годишна база, но губят 2.02% в сравнение с първото тримесечие.

3. Имотите в Делхи нарастват с 6.23% през второто тримесечие на 2012 г. в сравнение със същия период на 2011 г. Те обаче падат с 1.09% в сравнение с предходните три месеца.

2. В Норвегия цените се повишават с 6.26% на годишна база през второто тримесечие. На тримесечна база ръстът е от 2.98%.

1. Цените на имотите в Бразилия и по-специално в Сао Пауло скачат с 15.56% на годишна база. Ръстът на тримесечна база е от 2.38%.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg