Най-лошите съвети при продажба на жилища

6462
Най-лошите съвети при продажба на жилища

Взели сте решение да продадете дома си. Със сигурност сега ще започнете да получавате съвети отвсякъде – „направи това, не прави онова“, от всеки, който е продавал или купувал жилище.

Един съвет - не вярвайте на всеки съвет. Приятели, семейство и непознати ще се надпреварват да дават напътствия как да продадете дома си на-добре, но не се доверявайте сляпо.

От Realtor.com са събрали някои от най-често срещаните лъжливи съвети, които могат да ви провалят. Доверете им се!


Съвет: „Продавай жилището през пролетта или лятото“

Обикновено чуваме, че пролетта е началото на нещо ново. Дългите ваканции, уикендите и повечето свободно време са идеални за купувачите, които търсят жилище.

Защо е лош съвет: Не всеки има деца и не всеки почита всички празници. Въпреки че топлото време ни прави по-активни, в крайна сметка целта на купувача е да намери правилния дом.

Съвет: „Пазарът е слаб, изчакай по-добри времена“

Може да чуете „Искате да продавате, докато пазарът е горещ, нали? Ако не е, по-добре изчакайте“.

Защо това е лош съвет: Всичко може да обърне пазара и да окаже влияние върху цените на жилищата – от природно бедствие до изборни резултати. „Ако трябва да продавате, няма по-добро време от настоящето“, казва Евелина Ваткова, брокер в Бевърли хилс.

Съвет: „Не поправяй или променяй нещо – нека купувачът използва въображението си“

Може да чуете: Хей ти се изнасяш? Наистина ли искаш да боядисаш стената, за да й се наслаждава някой друг?

Защо това е лош съвет: Нека бъдем реалисти, малко хора могат да си преставят нещо по-различно от това, което е пред тях. Затова подгответе дома си, преди им го покажете, купувачът ще оцени това.

Съвет: „Снимките от телефона са добри за обявата“

Обикновено чувате: Имаш 86 лайка на снимката от последния Instagram, нали? Защо да не направиш страхотни снимки и на банята?

Защо това е лош съвет: „Всичко тръгва от снимките на обявата“, казва брокер. Помислете – снимките са първото нещо, което купувачът вижда и това може да привлече клиенти.

Колкото и да са напреднали технологиите, телефоните не могат да направят подходящи снимки. По-добре помолете за помощ приятел с хубав фотоапарат или се доверете на професионалист.

Съвет: „Пазарът е горещ, не се нуждаеш от брокер“

Може би чувате това: Виждаш ли обявата за „Продажба от собственика“. Това е добра идея, тъкмо ще спестиш от комисионната за брокер.

Защо това е лош съвет: Колкото и лесно да изглежда, има много, много детайли, с които ще ви е трудно да се справите сами – от проверка за задължения през заема от банката до договорката за мебелите, които ще останат. За да сте сигурни във всичко, доверете се на професионалист.

Съвет: „Наеми този човек, аз знам, че е брокер“

Може би чувате това: Чух от най-добрата приятелка на дъщеря ми, която е чула от нейния ветеринар, за един брокер. Какво може да се обърка?

Защо това е лош съвет: Да наемеш брокер е като да наемеш правилния човек на работа – трябва ви за определено време за определена работа. Наемането по слух или съвет може да доведе до усложнения, затова се доверете на професионален агент.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Жечев
# 0
16:07 | 29 July 2016
Абсолютно съм съгласен с ВАС ! Аз лично на скоро продадох апартамент във Варна и съм чувал тези съвети от мои близки , който продавали имот преди повече от 15 години . А както сами знаем пазара от тогава до сега претърпя много промени . А що се отнася до брокерите , някой наистина не са запознати какво се случва на имотния пазар , а уш са СПЕЦИАЛИСТИ ! Благодаря Ви ;)
Р. Иванов
# 1
15:07 | 29 July 2016
Статията е добра , доста актуална за настоящия пазар и начина по който мислят голяма част от продавачите на имоти . Според мен обаче има и други съвети , които могат да се добавят , като например : - Чух , че пазара поскъпва , завиши си цената поне с още няколко хиляди евро , независимо , че го продаваш от две години . - Ако искат коментар в цената , чакай купувача ,който ще ти плати цената , която му търсиш . - Не скривай мухала и влагата , нека хората знаят за какво става дума . - Съседа ми си продаде апартамента на тази цена , спокойно и ти можеш да му вземеш същата сума . - Не се занимавай с брокери , аз си продадох апартамента сам на на едни приятели и ти можеш . Смятам , че това са само част от безсмислените съвети , на хора ,които не са наясно какво точно се случва на имотния пазар . Важно е да се знае , че има и много брокери , които дават подобни съвети , показвайки колко добри брокери са !!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg