Нов инвеститор на пазара на бизнес имоти в Югоизточна Европа

1421
Нов инвеститор на пазара на бизнес имоти в Югоизточна Европа

© Lion’s Head Investments

AG Capital - водещата група от компании в сферата на недвижимите имоти в България, анонсира създаването на Lion’s Head Investments – инвеститор на пазара на бизнес имоти в България и Централна и Източна Европа, с фокус върху придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели.

Основните инвеститори в дружеството Lion’s Head Investments са AG Capital и Old Mutual Property. 

На пресконференция днес бяха обявени първите инвестиции на Lion‘s Head Investments - Polygraphia Office Center и Megapark в София и бизнес парк Oregon в Букурещ.

“Радвам се, че успяхме да привлечем вниманието на инвеститор от мащаба на Old Mutual Property за създаването на Lion’s Head Investments", заявява Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на AG Capital.

"Първата ни съвместна инвестиция – придобиването на Polygraphia Office Center, e оценка за екипа на AG Capital при създаването и развитието на висококачествени офис проекти.

След приключване на сделките за Megapark в София и Oregon Park в Букурещ портфолиото на Lion’s Head ще включва 5 сгради на обща стойност  310 млн. евро. Компанията ще управлява 235 000 кв. м първокласни офис площи. Имаме подкрепата на институционални инвеститори и амбициозна програма за разрастване в региона,” завършва Илиев.

Хайн Смит, член на борда на директорите на Lion’s Head, посочи: “След повече от 30 години в сектора на недвижимите имоти и като инвестиционен директор на Old Mutual Property до 2017 г., се радвам , че съм част от управленския екип на Lion’s Head Investments. България и Румъния, както и целият регион на Югоизточна Европа имат своите значими преимущества – стабилен ръст на БВП, ниски данъци, атрактивен пазар на труда, фискална предпазливост.

Дългогодишният опит на AG Capital, изградената регионална платформа на Групата и високото качество на проектите, с които стартираме, ми дават увереност за бъдещото успешно развитие на Lion’s Head.”

“Polygraphia Office Center е една от исторически ценните и значими сгради в София, която след мащабна реконструкция се превърна в модерен офис комплекс", заяви Сергей Койнов, изпълнителен директор на Lion’s Head.

"След реализирането на Фаза 2 от разширяването, Polygraphia предлага 35 000 кв. м модерно офис пространство в сърцето на София. Комплексът предлага и конферентен център за 150 души, като амбицията ни е той да се превърне в популярен бизнес, обществен и културен център.

Сградата е изцяло отдадена под наем на престижни международни компании като Bosch, EY, GfK, Groupama, Stars Group, Kostal, Ubisoft и на успешни български компании като Онтотекст и Indevr. В нея работят приблизително 3000 души и се извършват мнoжество високотехнологични разработки в областта на Internet of Things, автомобилната и гейминг индустрии. Сделката по придобиването приключи преди дни", уточнява Койнов.

"Megapark е забележителен офис проект с РЗП от 75 000 кв. м, разположен на ключовия булевард Цариградско шосе в непосредствена близост до един от най-успешните търговски молове. Самият той разполага с търговски площи и близо 500 парко места. Ключови наематели в проекта са PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway, Deichmann. Очакваме сделката да приключи след одобрение на Комисията за защита на конкуренцията.

Oregon Park е офис парк, разположен в северния бизнес район на Букурещ Floreasca Barbu Vacarescu, се състои от три офис сгради Клас А. Две от тях (A и B) са завършени през 2016 година и напълно отдадени на международни инвеститори като Oracle, Deloitte, Euler Hermes and Kepler Alten. Трета сграда е в процес на изграждане и ще бъде готова през 2019 г. Общата площ на трите сгради в парка ще бъде 125 000 кв.м.  Проектът заслужено е удостоен с наградата за най-добра офис сграда на CEE Real Estate Quality Awards 2018,” завършва Койнов.

Lion’s Head Investments е дружество за инвестиции в бизнес сгради със знаково значение и дългосрочни наематели в България, Румъния и други страни в Югоизточна Европа. Основни инвеститори в дружеството са Old Mutual Property и AG Capital.

Old Mutual Property e част от Old Mutual Group – южноафриканска група със 170 години история и пазарна капитализация от 13 млр. долара, която оперира в 35 държави.

AG Capital е водеща група от компании за инвестиции в недвижими имоти, развитие, консултации и управление на активи. Има 25-годишна история на пазара в България и поддържа стратегически партньорства на регионално ниво с международни лидери: Cushman & Wakefield, Apollo Global, CLS Holdings, IFC, EBRD, Luxury Portfolio International, Northridge Capital, Axxess Capital.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg