Нов жилищен проект в с. Лозен

11737
Нов жилищен проект в с. Лозен

© Pixabay.com

Основната концепция е за изграждането на модерен и красив жилищен комплекс, с възможност за живот в тиха, спокойна и здравословна среда.

Арко Лозен ЕООД, 100% дъщерно дружество на естонската компания Arco Vara AS, подписа договор за дизайн с фирма Вамос ООД - водещо българско архитектурно студио за проектиране на Етап 1 на проект Лозен, гр. София.

Вамос спечели конкурс за архитектурни концепции, който се проведе през декември 2017 – февруари 2018 г. Концепцията на Вамос беше най-добрата, както по отношение на предлаганото качество за клиента, така и по отношение на търговските параметри.


Пълната техническа документация за разрешение за строеж се очаква да бъде готова за подаване до компетентните власти до октомври 2018 г. Арко Лозен ЕООД се стреми да получи разрешение за строеж до края на 2018 г.

Етап 1 на проекта ще се състои от ниско етажни жилищни блокове, частни къщи, супермаркет и детска градина с обща площ над 30 000 кв.м., включително подземни площи и общо 190 жилищни единици.

Очаква се строителството да започне през първото полугодие на 2019 и да приключи до края на 2020 г. Общата инвестиция в Етап 1 от проекта е в приблизителен размер от 18 млн. евро.

Етап 1 е първият етап от проекта Лозен, придобит от Arco Vara AS през януари 2018 г. Общият проект обхваща 12 хектара земна площ в покрайнините на София и предвижда развитието на около 105 000 кв. м. разгърната застроена площ, включително подземни площи.

Общият брой жилищни единици се очаква да достигне 500, а общата инвестиция - около 60 млн. евро, през следващите 5 години.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg