Новодомството е прекрасно събитие за всяко семейство. Къщата е интересна, възможно е до този момент да сте я ремонтирали и всичко да е на мястото си. Ето ви и вас, прекрачвате прага й.

Какво си струва да правите отсега нататък в новия си дом?

1. Не оставяйте чиниите и съдовете, в които сте вечеряли, на масата до сутринта

Със сигурност усещате умора, която ви подсказва, че най-доброто нещо, което можете да сторите, е да си легнете и да измиете съдовете на сутринта. Недейте! Надигнете се от дивана и разтребете. Защо да отлагате забавлението за утре?

2. Винаги подсушавайте съдовете веднага след измиване и ги подреждайте в шкафа

Включете този навик сред любимите си. Така никога няма да виждате купчина съдове, съхнещи до кухненската мивка или пък в съдомиялната.

3. Винаги дръжте чаша или кана с вода до леглото си

Така всяка сутрин ще можете веднага след събуждане да отпиете глътка вода.

4. Никога не трупайте вещи, които трябва да качите на втория етаж или да свалите на първия

В случай че домът ви е на два етажа, не си позволявайте да трупате купища вещи, чието подреждане да отлагате. По този начин рискувате да вземете твърде много неща в ръце и да се пребиете на стълбището.

5. Винаги работете на бюрото върху фитнес топка вместо върху стол

Този нов навик ще се отрази положително върху физическата ви форма. Фитнес топката поддържа мускулите в тонус и не ви позволява да си натъртите опашката.

6. Винаги дръжте зареждащото устройство на едно място, а не където последно сте го използвали

Това решение е доста логично. По този начин няма да го търсите всеки път и да изпадате в излишна тревога.

7. Никога не заспивайте с телефон под възглавницата

Много хора недооценяват натоварването, на което се излагат, използвайки едва ли не денонощно интернет. Не се поддавайте на това вредно хоби. Винаги дръжте телефона далеч, когато си почивате.

8. Винаги прибирайте дрехите, които сваляте до леглото

Прибирате се късно вечер, сваляте дрехите някъде из спалнята и си лягате. На сутринта не само че сте уморени от късното лягане, но и трябва да разтребвате. Къде ли е единият чорап...?

9. Винаги разтребвайте и изхвърляйте ненужните вещи

Често задържаме различни вещи у дома. Непотребни подаръци, предмети, които са били на наши роднини, и т.н. Вместо да ги трупате и да нямате никаква полза от тях, дарете ги.

10. Снабдете се с красив пеньоар

Ако имате балкон с прекрасен изглед, те е никак лоша идея да си купите красив пеньоар. Добре е съседите да ви виждат в добър външен вид. Оставете изпокъсаните домашни блузи далеч в миналото.