Повечето хора имат на верандата или в двора си само една пейка, понякога и масичка.

Верандата или дворът обаче може да бъдат обзаведени като истинска стая и да бъдат още една всекидневна, трапезария или дори хол за по-топлата част от годината.

Вижте няколко идеи от списание HouseBeautiful:

Камина отвън

Това е виждането на дизайнера Тоби Тобин за задния двор. Благодарение на камината и масичките този заден двор прилича на луксозен ресторант.

Тобин е използвала тухли за камината, като дори е провесила полюлей от дървото.

Камина

Това е верандата към дом в планината. Много хора биха го оставили просто като празна част от каменно стълбище – най-много да сложат една пейка. Архитектът Ruard Veltman обаче предлага да го превърнете в изискана трапезария.

Шарени възглавници

Шарените възглавници създават много весела атмосфера. Този кът за почивка е в двора на къща в Малибу и е дело на дизайнерите Тод Ники и Ейми Кехоу.

Бар

Ето как един прозорец навън може да се превърне в любимо място на двора. Добавяте тезгях и няколко високи стола и си имате бар в задния двор! Тази къща се намира в Калифорния, а идеята е на дизайнера Ерин Мартин.

Лукс на покрива

Защо покривът да бъде занемарено и неизползвано място? С масичка, диван и малко вкус той може да се превърна в идеално място за почивка.

Външна кухня

В именията на богаташите в топлите райони като Маями и Малибу е хит да имаш външна кухня. Тази е на дизайнера Санди Кьопке.

Идеята е идеална в случай, че правите парти на двора (или край басейна).

Док

Дизайнерът Джил Шафър с идея за този док към къща в Кънектикът.

Огнище

Огнището придава уют, а и топлина и прави мястото приятно за почивка, дори в по-студени дни. Тази идея е на дизайнера Бони Еделмам.

Още една камина

Още една идея на Санди Кьопке.

И още една

Какво по-добро място за почивка вечер с чаша вино в ръка? Това пита дизайнерът Жан Ларет, чиято идея е тази външна стая.

Трапезария на двора

Маса за хапване навън и много цветя – идеята е на дизайнерката Санди Кьопке.