Растенията са идеален начин да доближим природата до себе си и интериора на дома. Освен това масичката за кафе ще стане още по-привлекателна и уютна, когато разположите върху нея най-подходящото цвете.

1. Кактус

Макар да е бодлив и някак застрашителен, той се характеризира с невзискателността си. Понякога дори се появяват цветове, които смекчават бодливия му вид. Цветът на кактуса внася свежест и акцент в декора.

2. Алое вера

Обикновено расте при тропичен климат, но можете да му осигурите условия за живот и у дома. Освен това можете да използвате гела от листата му за приготвянето на различни натурални средства, които лекуват кожата.

3. Дърво на живота

Произходът му е от Африка. В наши дни обаче присъства често в домовете из цял свят. Характеризира се с приятни малки розови или бели цветове. Адаптира се лесно към новите условия на живот. Не бива да бъде поливано неумерено.

4. Секуленти

Тези месести растения са създадени да задържат влага, а това означава, че не изискват кой знае какво поливане. Могат да оцелеят при слабо осветеност. На пазара ще откриете изобилие от разнообразни форми сукуленти.

5. Мъхове

Те виреят в цял свят. Изключително устойчиви са на засушаване. Освен това са ценени заради свойството си да прочистват въздуха.

6. Пеперомия

Това растение убива бактериите и спорите на плесента. Това го прави идеално за хора, които страдат от астма. Предпочита да не стои на пряка слънчева светлина. Можете рядко да го поливате.

7. Тиландсия

Тя принадлежи към семейството на растения, които се наричат въздушни. Това е така, тъй като извличат необходимите за оцеляването си вещества чрез въздуха. Освен това прочистват въздуха в помещението, в което са поставени. Трябва да ги държите на място, до което не достига пряка светлина.

8. Лобелия

Произхожда от Югозападна Африка. Това растение се развива бързо при подходящи условия. Цъфти през пролетта. Бъдете внимателни, тъй като това растение е отровно за децата и домашните любимци!

9. Тлъстига

Това растение е издръжливо на засушаване. Изисква минимум грижа. Принадлежи към семейството на секулентите. Обича обилна слънчева светлина и добър дренаж.

10. Адиантум

Обича да бъде на слънце. Използва се в традиционната медицина от векове за лечението на заболявания на дихателната система и кръвообращението. Поливайте го редовно. Изисква добър дренаж.

11. Хлорофитум

Това цвете идва от Африка и някои части на Азия. Лесно се отглежда. Прочиства въздуха и отстраняване всички токсини от него. Не е отровно за домашните любимци.