Министерският съвет изключи при промяна на предназначението им гори и земи от горския фонд, собственост на юридическо лице, в размер на 1048 дка. Те се намират в землището на Балчик и са предвидени за застрояване и отреждане за жилищни нужди със заповед на кмета на общината.

Изключването от горския фонд е възмездно и „Ол Сийз Пропърти 2" ООД заплаща цена за промяна на предназначението в размер на 15.707 млн. лв. За извършване на компенсационно залесяване дружеството внася в Национален фонд „Българска гора" 820 877 лв.

Проверка във фирмения регистър ДАКСИ показа, че мажоритарен собственик на фирмата е дружеството "Ол Сийз България", чийто предмет на дейност е търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива и подобни продукти. Управител на „Ол Сийз Пропърти 2" ООД е Диана Колева. Фирмата е посредник при сделки с имоти, сочат още данните в регистрите.

Предназначението на визираните в решението на правителството имоти бе променено от земеделски в други от бившия земеделски министър Нихат Кабил.

Източник: БГНЕС, Снимка: Profit.bg