Без съмнение, всички от нас искат да домът им да изглежда като излязъл от корицата на списание. И понякога ние така отчаяно се стремим да го променим, че безразборно добавяме акценти, които не водят до нищо по-добро.

Всъщност, не е необходимо да правите драстичен ремонт или драматично пренареждане. За да създадете идеалния интериор, е достатъчно да знаете няколко прости трикове.

Вижте 20 брилянтни идеи за дизайн, който определено ще ви вдъхнови да създадете интериора, за който винаги сте мечтали:

Огледалата създават усещане за простор. Поставете ги на вратите на гардероба, за да увеличите визуално пространството в малката стая.

Малкото огледало се превръща в страхотна декорация. Можете да превърнете обикновено парче стъкло в пластмасова рамка в красив детайл само с помощта на въже и лепило.

Поставете на стената стъклените буркани. Организирани по този начин, те ще спестят място в кухнята или банята, а освен това ще превърнат помещението и в малко по-приятно кътче за обитаване.



Превърнете лампата в произведение на изкуството. Потърсете в интернет идеи за създаване на оригами лампа – ще срещнете страхотни примери.

Поставете корниза по-близо до тавана, за да създадете илюзия, че прозорците са по-големи.

Дългата завеса за баня също прави помещението да изглежда по-просторно.

Създайте колорит с различен прът за завеси. За целта не е нужно да използвате скъпи материали – достатъчно е и парче дърво.

Необичайните връзки за пердета също ще променят коренно изгледа на стаята.

Обърнете внимание и на дръжките на шкафовете. Впечатлението, което те създават, също е важно.

Създайте цветна рамка за телевизора. Това може да се превърне в акцента на стаята.

Снимки: brightside.me

Използвайте кабелите за украса. Няма нужда да ги криете – просто ги превърнете в част от интериора.

Създайте уникална табла за легло.

Или пък използвайте завеси, за да си гарантирате повече усамотение.



Трябва ви пространство? Нищо не ви пречи да поставите симпатични шкафчета под леглото, ако то не разполага с място за съхранение.

Когато огледалото е в рамка, помещението изглежда по-луксозно. Можете дори да си я направите сами, няма нужда да купувате скъпи продукти от магазина.

Покрийте ключовете за осветлението и контактите с цветни орнаменти. Можете да използвате за това както хартия, така и малки предмети.

Златните акценти биха добавили нотка лукс към всеки интериор.

Акцентите по стените винаги са добра идея. Най-лесният и атрактивен вариант да ги създадете са стикерите. На пазара има голямо разнообразие на всевъзможни теми.

Поиграйте си с цветовете на стаята така, че да увеличите визуално височината на тавана. Най-работещата идея в тази насока е да не ги боядисвате до горе, а да оставите бяла лента.

Радиаторът също може да се превърне в акцент с помощта на малко цвят.

Можете да поставите легло и дневната, ако не ви достига пространство. Просто трябва да го скриете със завеси.

Снимки: brightside.me