Българи вече се обучават за работа в хотела на Армани, който заема 37 етажа от новооткрития небостъргач Бурж Дубай. 35 нашенци са подбрани от над 500 кандидати от България, Румъния, Русия и Украйна.

Подборът на кадри за престижния хотел се извършва в 16 държави от Европа и Азия.

Като труден и нестандартен определя подбора на кадри за хотела на Армани Илина Митева, мениджър на компанията, участвала в първия етап на набиране на персонал. Задължителни условия било перфектното владеене на английски език, както и голяма доза чар.

"Изискванията към служителите му са сходни с тези към служителите му в модния бранш, т.е. да са добре изглеждащи, стройни, светлокожи, също така и да са наистина чаровни, за да създават едно усещане тип "Армани" в хотела на Джорджо Армани", обясни Илина Митева, мениджър на фирма за подбор на кадри.

Между всички кандидати българите са се представили най-добре. От всеки двама един е получил мястото за работа.

"В останалите държави, а това са 15 други държави, процентът е около 1 на всеки пет кандидата", допълни Митева.

И въпреки че хотелът в най-високата сграда на планетата все още не е открит официално, всички вече са на работните си места. Основните позиции, за които се е набирал персонал, са предимно в ресторантите и баровете, и за хотелската част. Супермодерният хотел, който заема цели 37 етажа, няма да има рецепция.

"Гостите ще бъдат разпознавани от специална система, според която всеки от тях има профил, посочени са всичките специфични изисквания по отношение на стаята, на ястията, доста автоматично се чекира в хотела", каза още Митева.

Как ще изглежда хотелът в архитектурното чудо Бурж Дубай се пази в пълна тайна. Единственото сигурно е, че негов дизайнер е самият Джордо Армани.

Източник: бТВ