Общо 54 нови обществени сгради и съоръжения ще отворят врати в Москва на годишния официалния празник на града, става ясно от съобщение на управителя на културния отдел, пише MoscowNews.

Новооткритите обекти включват училища, детски градини, спортни съоръжения и площадки, образователни центрове, както и различни културни и комуникационни сгради, става ясно още от направеното съобщение.

Освен това,се предвижда да отвори врати и нов музей на медицинската история, както и нова фармацевтична служба в Медицинската академия на Москва. Към нея е планирано и отварянето на специален жилищен комплекс.

В близост до него ще отвори врати уникален за града музей за ретро автомобили, като експонатите в него са предоставени от много международни частни колекции и някои ще бъдат уникални, уверяват от ръководството на новия музей.

Големите спортни центрове и съоръжения са разположение в различни части на Москва. В близост до един от центровете се намира и нов военен музей, представящ едни от най-славните бойни сцени в руската история.

В допълнение на всичко това, на празника на Москва ще бъде отворена и нова метростанция на московското метро, което, след разширенията в последните години, се превърна в едно от най-големите в света.